Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2011 - Anul XVI, nr. 205 (4803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Dacă aş fi negociat eu în 1997 contractul pentru Roşia Montană, statul avea sigur mai mult

Preşedintele Traian băsescu a susţinut, marţi, în discuţia cu participanţii la flashmob-ul de la Cotroceni, că, dacă ar fi negociat el în 1997 contractul pentru exploatarea de la Roşia Montană, statul ar fi avut "sigur mai mult", el adăugând că, iniţial, partea statului era de 37%.

Preşedintele a afirmat că nu are "nici un dubiu" serios că a greşit în poziţia pe care a luat-o în problema Roşia Montană după ce a primit rapoartele specialiştilor, care recomandau începerea exploatării, cu rezerva obţinerii avizului de mediu.

"Eu nu mă pricep în chestiunea asta. Dar am cerut rapoarte de la specialişti şi ambele recomandau începerea exploatării, sub rezerva obţinerii avizului de mediu", a explicat Băescu, menţionând că unul dintre rapoarte aparţine Ministerului Economiei, iar un altul este de la autoritatea pentru patrimoniul cultural.

Băsescu le-a spus contestatarilor proiectului că, dacă ar fi negociat el în 1997 contractul de exploatare a aurului de la Roşia Montană, statul ar fi avut mai mult decât în prezent.

"Dacă aş fi negociat eu în 1997, am fi luat sigur mai mult. Din câte ştiu, noi am avut iniţial 37%", a spus Traian Băsescu, întrebat de ce statul ia atât de puţin din acest contract.

Preşedintele a respins ideea organizării unui referendum pe tema exploatării de la Roşia Montană, sugerată de unii participanţi la protest.

El a explicat că un referendum nu este posibil din cauză că abordarea este una "extrem de tehnică".

Preşedintele Traian Băsescu a mers, marţi seară, în mijlocul celor peste o sută de participanţi la flashmob-ul de la Cotroceni şi le-a spus acestora că nu renunţă la punctul său de vedere privind proiectul de la Roşia Montană, opinie care este bazată pe consultări cu specialişti.

Peste o sută de persoane s-au adunat marţi seară în faţa Palatului Cotroceni pentru a participa la un flashmob organizat în semn de protest faţă de poziţia preşedintelui Traian Băsescu faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.

După câteva minute de la începutul protestului, preşedintele Băsescu a venit la manifestanţi, discutând cu aceştia aproape o jumătate de oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Dacă aş fi negociat eu în 1997 contractul pentru Roşia Montană, statul avea sigur mai mult.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Dacă aş fi negociat eu în 1997 contractul pentru Roşia Montană, statul avea sigur mai mult0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei