Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2011 - Anul XVI, nr. 205 (4803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 70 de opozanţi ai proiectului Roşia Montană au participat la un flash-mob în faţa PD-L Cluj

Peste 70 de persoane au participat, ieri seară, la o acţiune de protest de tip flash-mob în faţa sediului PDL Cluj, participanţii arătând cartonaşe roşii adresate preşedintelui Traian Băsescu pentru susţinerea sa faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.

Protestatarii - peste 70 de persoane - s-au adunat în faţa sediului PDL Cluj din municipiul Cluj-Napoca, având afişe pe care scria "Salvaţi Roşia Montană", "Hai că ne-ai tras în piept, Băse!", "Politica RMGC în România - Merci pentru aur, păstraţi cianura", "Nu suntem PSD, PD-L, PNL. Nu ne confiscaţi mişcarea. Ruşine presei captive".

Persoanele participante la acţiune au ridicat cartonaşe roşii, iar pe unele scria "Băsescu out".

Una dintre participantele la flash-mob a declarat că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să iasă din acest joc şi să nu facă parte din echipa RMGC.

"Am aflat de pe Facebook că se strâng în faţa PD-L Cluj cei care nu sunt mulţumiţi de poziţia preşedintelui Băsescu de susţinere a proiectului minier de la Roşia Montană. Sunt revoltată de modul în care se susţine un interes privat, în detrimentul celui public. I-am dat cartonaşul roşu preşedintelui Băsescu, ceea ce înseamnă că ar trebui să iasă din acest joc, să se abţină şi nu ar trebui să îşi asume rolul de jucător în echipa RMGC", a spus aceasta.

Un alt protestatar a afirmat că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să se gândească "mai bine înainte de a susţine pe faţă acest proiect minier", iar PD-L ar trebui să se gândească înainte de a aplica politica dictată de şeful statului.

Acţiunea a durat cinci minute, iar participanţii au fost legitimaţi de către jandarmi şi poliţişti.

Un astfel de protest s-a desfăşurat, marţi seară, şi în faţa Palatului Cotroceni. Preşedintele Traian Băsescu a mers în mijlocul celor peste o sută de participanţi la flashmob şi le-a spus că nu renunţă la punctul său de vedere privind proiectul de la Roşia Montană, opinie care este bazată pe consultări cu specialişti.

Traian Băsescu a declarat, luni, la Roşia Montană, că proiectul de exploatare a aurului a stat îngropat din 1997 din cauza laşităţii politicienilor, care "nu au vrut să îi doară capul".

"Poate interveni şi laşitatea. Am văzut-o la foarte mulţi oameni politici. Dacă acest proiect stă îngropat din 1997 până acum, să ştiţi că unul din motivele serioase este laşitatea oamenilor politici, care nu au vrut să-i doară capul. Dacă ne găsea în plină exploatare creşterea de preţ la aur? Dacă se dădea drumul la proiect din '97 ne găsea creşterea preţurilor la aur în plină exploatare", s-a întrebat preşedintele.

Băsescu i-a spus unui jurnalist că şi presa este laşă, pentru că nu vrea să arate realitatea. Întrebat de acesta dacă vrea să spună că premierul Emil Boc este laş, Băsescu a răspuns: "Vă fac laşi şi pe dumneavoastră, toţi cei care ştiţi, dar nu aveţi curaj să vă asumaţi să spuneţi cinstit ce este aici. Toţi ascundeţi realitatea de la Roşia Montană - poluarea şi afectarea gravă a mediului ca urmare a exploatării de către stat. Nu mă refer la premier, că nu el a fost ministrul Mediului, nu el a fost ministrul Culturii până acum. Premierului trebuie să-i vină nişte miniştri cu soluţiile. Dar toţi s-au ferit".

Şi cu această ocazie Băsescu s-a declarat în favoarea derulării proiectului minier, spunând că "orice ţară care are resurse trebuie să le folosească". De asemenea, el a susţinut că prin derularea acestei investiţii s-ar crea locuri de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 70 de opozanţi ai proiectului Roşia Montană au participat la un flash-mob în faţa PD-L Cluj.
 Vizualizări articol: 314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 70 de opozanţi ai proiectului Roşia Montană au participat la un flash-mob în faţa PD-L Cluj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei