Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2011 - Anul XVI, nr. 204 (4802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anastase: Singura soluţie constituţională de comasare a alegerilor este amânarea localelor

Prim-vicepreşedintele PD-L Roberta Anastase a declarat, ieri, că singura soluţie posibilă constituţional pentru comasarea alegerilor este aceea de a aduce alegerile locale către cele parlamentare, arătând că în coaliţie nu s-a discutat propunerea PSD de organizare de alegeri legislative anticipate.

Întrebată înainte de şedinţa BPN al PD-L despre comasarea alegerilor, Anastase a precizat că evident este o soluţie de discutat.

"Evident că e o soluţie de discutat pe o modificare legislativă care e necesară, probabil că singura soluţie posibilă constituţional fiind aceea de a aduce localele către parlamentare", a spus Anastase.

În legătură cu propunerea PSD privind aducerea alegerilor parlamentare către locale, Anastase a precizat: "Noi nu am discutat acest subiect. Nu cred că e valabilă decât într-o măsură în care discutăm despre o decizie politică, vorbim de o modificare legislativă".

La rândul său, prim-vicepreşedintele PD-L Teodor Baconschi a apreciat că ideea comasării alegerilor este bună şi că ar trebui ca alegerile locale să fie aduse spre cele parlamentare.

"Cred că ideea e bună, trebuie modificată legea electorală, plătim jumătate din costurile alegerilor, menţinem în funcţie aparatul administrativ, central şi local şi motivăm totodată solidaritatea echipelor din toate partidele între nivelul aleşilor locali şi liderii naţionali. Cred că ar trebui ca alegerile locale să fie aduse spre parlamentare", a precizat Baconschi înainte de şedinţa BPN.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Mamaia, după reuniunile BPC şi CNEx, că formaţiunea sa nu va accepta o discuţie despre comasarea alegerilor decât în ideea devansării parlamentarelor, liberalii nefiind de acord cu amânarea localelor.

Şi preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Mamaia, că, dacă PDL doreşte, se pot devansa alegerile parlamentare pentru luna mai sau iunie, el apreciind că pentru acest lucru este suficient să se parcurgă procedurile constituţionale.

"Cu cât mai repede facem alegeri parlamentare, cu atât mai bine. Dacă singura soluţie să avem alegeri mai repede este acest artificiu, această şmecherie a PD-L cu alegeri şi locale şi parlamentare în iunie, că mai târziu nu se poate, putem să discutăm. (...) Dacă cei de la PD-L vor, putem avea alegeri parlamentare mai repede, în mai sau iunie, este suficient să parcurgem procedurile constituţionale", a spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastase: Singura soluţie constituţională de comasare a alegerilor este amânarea localelor.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anastase: Singura soluţie constituţională de comasare a alegerilor este amânarea localelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei