Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2011 - Anul XVI, nr. 195 (4793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: În corpul ofiţerilor vor intra doar absolvenţii şcolilor de poliţie

Ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş a anunţat, joi, că în urma modificării Statutului poliţistului, în corpul ofiţerilor vor putea intra doar angajaţii care au absolvit o unitate de învăţământ superior specializată pe acest domeniu.

Ministrul Traian Igaş a spus că Statutul poliţistului va suferi modificări substanţiale, proiectul de act normativ urmând să fie postat săptămâna viitoare la secţiunea Transparenţă decizională, pentru dezbatere publică.

Igaş a precizat că noul statut al poliţistului va intra în vigoare la sfârşitul anului sau la începutul 2012.

Printre principalele modificări se numără faptul că în corpul ofiţerilor vor putea intra doar cei care au absolvit şcoli de poliţie, precum Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

De asemenea, jandarmii nu vor mai putea fi transferaţi la poliţia de frontieră sau la alte structuri, şi nici poliţiştii la alte arme. Totodată, perioada de avansare într-o funcţie superioară se va mări, Igaş precizând că nu vrea să mai găsească chestori la 40 de ani, ci la o vârstă mai înaintată după ce vor aduna mai multă experienţă.

Poliţiştii nu vor mai avea voie să desfăşoare alte activităţi aducătoare de venit, excepţie făcând activitatea didactică. De asemenea, poliţiştii trimişi în judecată nu vor fi doar puşi la dispoziţie ci vor fi suspendaţi pe toată perioada procesului şi nu vor mai fi plătiţi de la stat, ulterior dacă se dovedeşte nevinovăţia lor ei ei fiind repuşi în funcţie şi plătiţi de la acel moment.

Totodată, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a spus că în calitate de iniţiator al acestui proiect a vrut să formuleze o serie de principii noi şi să protejeze activitatea poliţiştilor, unul dintre principiile enumerate de el fiind predictibilizarea carierei, anume asigurarea specializărilor pentru poliţiştii preocupaţi de pregătirea lor profesională.

Un alt principiu este stabilitatea pe funcţie care însă depinde tot de preocuparea angajatului pentru cariera sa. Poliţiştii vor avea stabilitate şi pe specializare neputând migra către alte domenii odată ce s-au specializat într-unul anume.

Popa a mai spus că toate examenele vor fi informatizate şi că încearcă să inducă un comportament mai ferm al poliţistului în stradă, după modelul european, pentru a spori gradul de siguranţă publică.

Liviu Popa a susţinut că încurajează poliţiştii să folosească focul de avertisment ori de câte ori este necesar, el subliniind că nu are niciun fel de problemă în a recunoaşte că este nevoie de fermitate în stradă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: În corpul ofiţerilor vor intra doar absolvenţii şcolilor de poliţie.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Igaş: În corpul ofiţerilor vor intra doar absolvenţii şcolilor de poliţie1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei