Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2011 - Anul XVI, nr. 195 (4793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asigurările obligatorii pentru cei care primesc ajutor social, plătite de ANPS direct în contul PAID

Primele de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor pentru beneficiarii de ajutor social vor fi plătite de Agenţia pentru Prestaţii Sociale direct în contul PAID, care va emite poliţele de asigurare, potrivit unei hotărâri de Guvern.

Hotărârea de Guvern pentru modificarea articolului 50 din Normele metodologice de aplicare a Legii 416/2001 privind venitul minim garantat cu modificările şi completările ulterioare a fost aprobată recent de Guvern şi publicată joi în Monitorul Oficial.

Potrivit modificărilor aduse articolului 50, plata primelor de asigurare pentru locuinţele aflate în proprietatea familiilor sau persoanelor singure beneficiare de ajutor social se face de către Agenţia Naţională de Prestaţii Sociale (ANPS) direct în contul SC Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) SA, care pe baza listei cuprinzând persoanele beneficiare de ajutor social va emite poliţele de asigurare aferente acestora.

Sumele pentru primele de asigurare vor fi achitate integral de către Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale şi vor fi calculate la cursul valutar stabilit de BNR pentru ziua în care ANPS realizează fundamentarea de credite bugetare, aceasta fiind şi data de la care se încheie şi devin valabile poliţele de asigurare, potrivit actului normativ.

Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale va încheia cu PAID un protocol în care vor fi stabilite obligaţiile părţilor, precum şi modalitatea în care se fac regularizările pentru eventualele diferenţe de curs valutar.

Pentru plata integrală a primelor de asigurare a locuinţelor se va aproba majorarea sumelor reprezentând deschiderile de credite bugetare lunare cu titlu de ajutor social.

Prima de asigurare se va deduce din suma cuvenită ca ajutor social. Suma dedusă nu poate fi mai mare de o treime din ajutorul social. În situaţia în care din prima plată a drepturilor de ajutor social nu se poate constitui suma integrală reprezentând prima de asigurare, atunci deducerea se reportează şi asupra drepturilor ulterioare, până la concurenţța valorii integrale a primei de asigurare, se mai arată în actul normativ.

În situaţia în care dreptul la ajutorul social încetează înainte de recuperarea integrală a sumelor reprezentând prima de asigurare, familia sau persoana singură care a beneficiat de ajutorul social are obligaţia de a achita diferenţa rămasă în termen de maximum trei luni de la încetarea dreptului. Forma iniţială a articolului 50 nu prevedea un termen în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asigurările obligatorii pentru cei care primesc ajutor social, plătite de ANPS direct în contul PAID.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asigurările obligatorii pentru cei care primesc ajutor social, plătite de ANPS direct în contul PAID0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei