Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2011 - Anul XVI, nr. 195 (4793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Maramureşul, promovat şi lăudat într-un articol apărut într-un popular cotidian britanic

Maramureşul şi tradiţiile sale sunt lăudate într-un articol apărut, miercuri, în publicaţia britanică Daily Mail, în care autorul îi îndeamnă pe turiştii britanici să viziteze acest ţinut românesc pentru a descoperi tradiţiile şi obiceiurile sale deosebite, informează dailymail.co.uk.

În articolul publicat sub titlul "România romantică: ţinutul rural care a devenit o neaşteptată destinaţie pentru celebrităţi", jurnalistul britanic Nick Maes vorbeşte în termeni elogioşi despre Maramureş, descris ca fiind "ţinutul care se întinde între Transilvania şi graniţa cu Ucraina", în care decoratorul Nicky Halsam şi-a cumpărat o fermă, iar ale cărui virtuţi sunt lăudate cu regularitate în ultimii ani de prinţul Charles.

Jurnalistul britanic spune că o călătorie în Maramureş echivalează cu "o întoarcere în timp cu 100 de ani" şi s-a declarat încântat după ce s-a plimbat în satul Breb într-o căruţă cu fân trasă de doi cai.

Nick Maes a vizitat o stână unde a mâncat brânză de oaie, sarmale şi gogoşi şi a gustat din tradiţionala ţuică de mere, despre care afirmă că i-a fost servită peste tot unde a fost invitat la masă în timpul sejurului său în Maramureş.

În Breb există, potrivit jurnalistului britanic, 19 poverne (descrise ca fiind "mini-distilerii"), dar şi o fierărie, o potcovărie şi o ţesătorie. De altfel, ţesăturile tradiţionale care decorau camera jurnalistului britanic se numără printre articolele care l-au impresionat cel mai mult şi care l-au făcut să se simtă ca şi cum se afla "în căsuţa Scufiţei Roşii".

Nick Maes s-a declarat plăcut impresionat şi de cimitirul de la Săpânţa, de bisericile ortodoxe din acest ţinut, de târgurile săptămânale din Sighetu Marmaţiei şi din Ocna Şugatag şi de moara din Budeşti.

Precizând faptul că România nu a adoptat încă moneda euro, jurnalistul britanic îi informează pe compatrioţii săi că preţurile din România reprezintă "o surpriză plăcută". El îi îndeamnă totodată pe britanici să viziteze fără reţineri ţinutul Maramureşului, unde există suficient de multe obiective de văzut chiar şi în după-amiezele ploioase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maramureşul, promovat şi lăudat într-un articol apărut într-un popular cotidian britanic.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maramureşul, promovat şi lăudat într-un articol apărut într-un popular cotidian britanic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei