Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iul 2011 - Anul XVI, nr. 162 (4760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bon Jovi a cântat hiturile, iar fanii i-au cântat "La mulţi ani! " lui Sambora, la Bucureşti

Concertul de la Bucureşti al trupei Bon Jovi a adus, duminică, piesele cu istorie în vieţile celor peste 50.000 de spectatori, într-un timp record de trei ore, în care muzicienii nu se mai lăsau duşi de pe scena din Piaţa Constituţiei, în timp ce fanii i-au cântat "La mulţi ani!" lui Richie Sambora.

Formaţia a venit pe scenă cu o punctualitate germanică. Puţin peste ora 20.00, Jon Bon Jovi începuse să cânte piesa "Raise your Hands", îmbrăcat într-un tricou bleu, fără mâneci, care îi arăta tatuajele. Era doar începutul unui show de trei ore, extrem de cald, care s-a încheiat cu replici către public precum "Vă mulţumim pentru răbdare", "Ne vom întoarce" şi a inclus urări de "La mulţi ani" pentru Richie Sambora, chitaristul trupei, care a împlinit "de două ori 21 de ani".

Jon Bon Jovi li s-a adresat spectatorilor cu apelative precum "fraţii şi surorile mele". "Ne-am adunat aici să fim ca o singură persoană", a spus el, înainte de a cânta, împreună cu fanii, "You Give Love a Bad Name".

În timpul piesei "We Weren't Born to Follow" au fost rulate, pe ecranul uriaş de pe scenă, imagini cu eroi ai istoriei contemporane, precum Barack Obama, Martin Luther King, Jimi Hendix, Bob Dylan.

 

„Am călătorit mult ca să ajungem aici"

"Sper că e destul de cald pentru voi. Voi ridica eu mai mult temperatura", le-a spus Jon Bon Jovi fanilor loviţi de canicula serii. Iar şirul hiturilor a mers şi mai tare în istorie. Chiar liderul trupei a dat timpul înapoi şi s-a oprit în 1982, pentru a cânta "Runaway". "Restul e istorie", a încheiat cântăreţul piesa, pentru a se lansa în melodia "We Got It Going On", pe care a dansat, a mers dintr-un capăt în altul al scenei şi, bineînţeles, i-a pus pe spectatori să cânte.

"Fraţii şi surorile mele, am călătorit mult ca să ajungem aici", mai menţiona din când în când Jon Bon Jovi. "Cred că am nevoie de o asistentă", a spus acesta înainte de a dezlănţui publicul pe "Bad Medicine".

A venit apoi momentul în care "birthday boy Richie Sambora" a fost în centrul atenţiei. "Câţi ani ai împlinit? 21? 2x21", a glumit Jon Bon Jovi. "Uite, poţi să alegi pe cine vrei", i-a spus complice lui Sambora, în timp ce oamenii din Piaţa Constituţiei îi cântau chitaristului "La mulţi ani". Deşi nu era prima dată când era sărbătorit pe scenă, Sambora s-a înclinat şi a zâmbit discret. De altfel, chitaristul trupei a dat emoţii fanilor, când a lipsit o parte din turneul Bon Jovi, deoarece a fost internat într-o clinică de dezintoxicare. La Bucureşti, el a fost primit cu pancarte cu textul "La mulţi ani" şi cu aplauze frenetice la solo-urile sale. După melodia "Bed of Roses", cântată pe o pasarelă în mijlocul publicului, de Jon Bon Jovi, care, la un moment dat, şi-a pus un steag al României oferit de fani în jurul gâtului, lui Sambora i s-a mai cântat "La mulţi ani". Cei doi au fost amuzaţi de miile de oameni care strigau "Happy birthday, dear Richie" şi au continuat, tot pe pasarelă, cu "I'll Be There For You".

 

"Bine, bine, ne revedem în curând”

După aproape două ore şi două tricouri schimbate de liderul formaţiei, muzicienii au dispărut, aşa cum cere eticheta de concert, în culise, aşteptând ca publicul să ceară bis-ul. Dar bis-ul s-a transformat în "Concertul Bon Jovi - partea a doua", căci muzicienii nu mai voiau să plece de pe scenă şi au urmat piese precum "Wanted Dead or Alive", "Livin' on a Prayer", "Always". Este drept, nici publicul nu voia ca show-ul să se încheie. După un număr bun de hituri, Jon Bon Jovi şi-a prezentat colegii şi, împreună, au venit să salute publicul. Pe ecranele imense de lângă scenă se putea vedea că Jon Bon Jovi şi Richie Sambora zâmbeau reţinut. Dialogul lor s-a încheiat cu o ridicare de umeri în stil "eh, dacă insişti". Şi concertul a continuat preţ de alte piese.

Căldura publicului l-a făcut pe Jon Bon Jovi să promită că se va întoarce la Bucureşti. "Bine, bine, ne revedem în curând. Uite, de exemplu, mâine nu fac nimic", a spus el râzând.

Reverenţa către public a fost completă când Jon Bon Jovi le-a mulţumit fanilor "pentru răbdare". Şi răbdarea acestora a fost răsplătită, la finalul celor trei ore, cu un cover al melodiei "Twist and Shout".

În deschiderea concertului formaţiei au cântat două trupe româneşti, QuantiQ şi Stillborn, alese în urma unui concurs de organizatori.

 

"The Circle", seria de concerte cu cele mai mari încasări din 2010

Următorul concert al Bon Jovi va avea loc miercuri, la Dusseldorf, în Germania.

Trupa Bon Jovi a concertat pe o scenă de 54 de metri lăţime şi 25 de metri adâncime, puterea instalaţiei de sunet depăşind 15.000 de waţi. Pe scenă a existat un ecran cu o lăţime de aproximativ 40 de metri, înscris în arcul acesteia.

Peste 500 de persoane au lucrat la producţia acestui eveniment, considerat "show-ul muzical al anului" în România.

În actualul turneu mondial al formaţiei sunt utilizate patru scene identice, care sunt transportate în cascadă pentru a asigura ritmicitatea concertelor la intervale de câteva zile, întrucât producţia unui singur show durează aproape o săptămâna (lucrările în Piaţa Constituţiei au început imediat după încheierea Rock The City, desfăşurat în perioada 1 - 3 iulie). Pentru a transporta întregul echipament se folosesc aproximativ 40 de tiruri pentru fiecare spectacol.

În prezent, Bon Jovi se află în plin turneu mondial, "The Circle" fiind seria de concerte cu cele mai mari încasări din 2010, potrivit revistei Billboard. Reuşita de anul trecut, coroborată cu performanţa similară din 2008, demonstrează faptul că celebra trupă americană a ajuns la un nivel de vârf în ceea ce priveşte profitabilitatea concertelor sale, la 26 de ani după ce şi-a lansat albumul de debut.

De-a lungul anilor, formaţia a vândut peste 120 de milioane de albume în lumea întreagă. Cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi sunt "Slippery When Wet" (1986), "New Jersey" (1988) şi "Keep the Faith" (1992). Cel mai recent material discografic al trupei este albumul "The Circle", lansat în 2009.

Trupa este formată din Jon Bon Jovi (voce, chitară), Richie Sambora (chitară, backing vocals), Tico Torres (tobe, percuţie), David Bryan (clape, pian, backing vocals) şi Hugh McDonald (bas, backing vocals).

Concertul de la Bucureşti al trupei Bon Jovi a fost produs de East European Entertainment şi D&D Entertainment, în colaborare cu Marcel Avram.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bon Jovi a cântat hiturile, iar fanii i-au cântat "La mulţi ani! " lui Sambora, la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bon Jovi a cântat hiturile, iar fanii i-au cântat "La mulţi ani! " lui Sambora, la Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei