Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2011 - Anul XVI, nr. 145 (4743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Polițiștii își vor primi restanțele la norma de hrană la începutul lunii iulie

Polițiștii își vor primi restanțele la norma de hrană în prima jumătate a lunii iulie, cel mai târziu în ziua salariului, conducerea MAI solicitând Ministerului Finanțelor și acordarea normei pentru echipamente.

Reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor (MAI) au declarat pentru MEDIAFAX, aseară, după întâlnirea cu sindicaliștii, că polițiștii vor primi restanțele la norma de hrană, cel mai probabil, înainte de 15 iulie, așa cum promisese ministrul Traian Igaș.

De asemenea, conducerea MAI a solicitat Ministerului Finanțelor să aprobe plata normei pentru echipamente polițiștilor.

În cadrul discuției cu reprezentanții sindicatelor din poliție, s-au dezbătut și propunerile acestora pentru a evita disponibilizarea a aproximativ 10.000 de angajați.

Astfel, potrivit lui Pavel Abraham, şeful departamentului juridic al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă (SCMD), la întrunire "s-a manifestat bunăvoință" și de partea sindicaliștilor, și de partea oficialilor MAI.

În ceea ce privește disponibilizarea unor cadre, Abraham a spus că este necesară o reevaluare a situației operative, pentru a nu ajunge în situația în care numărul celor dați afară să afecteze activitatea unităților teritoriale.

Referitor la evaluările ce urmează să fie făcute înaintea disponibilizărilor, Abraham a spus că în primă etapă se va evalua activitatea polițistului, pregătirea sa și rezultatele obținute, urmând ca în situații extreme să se treacă la susținerea unui examen. Pavel Abraham a precizat că aceste "concursuri" nu trebuie totuși generalizate, ci trebuie să se țină cont de situația operativă în fiecare unitate în parte.

El a mai spus că efectivele MAI pot fi reduse pe măsură ce vor fi introduse noi mijloace de lucru, noi tehnologii și se va informatiza sistemul polițienesc și al aparatului administrativ.

Totodată, sindicaliștii au cerut să se facă un raport în legătură cu economiile care s-ar face prin disponibilizarea angajaților din MAI și cum ar afecta situația operativă, nu comparativ cu UE, ci bazat pe necesitățile din țara noastră.

Abraham a mai spus că "portița discuțiilor" a rămas deschisă și că după ce Curtea Constituțională va discuta, joi, pe tema statutului polițistului, va avea loc o nouă întâlnire la sediul MAI.

Potrivit reprezentanților MAI, aceasta va avea loc, cel mai probabil, vineri sau luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii își vor primi restanțele la norma de hrană la începutul lunii iulie.
 Vizualizări articol: 334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii își vor primi restanțele la norma de hrană la începutul lunii iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   M.A.I. trimis de
(22 iun 2011, 16:24:46
Nu inteleg de ce anul acesta se scolarizeaza un nr.de cca 800 de politisti la Cimpina,vreo 150 la academie,cca 200 la Cluj,cand se putea foarte bine ca acei profesori sa fie detasati in teritoriu,la munca adevarata de politie.M.A.I.nu-si permite sa angajeze anul acesta promotia din septembrie,totodata ministrul Igas cu acolitii sai ar putea taia salariile de excelenta si de merit,cel de excelenta e de 50% din salariul de baza iar cel de merit e de 15%,va ganditi dvs cati smecheri sunt in aparatul central care nu cunosc munca de politie,nici macar nu ies pe un post tv sa recunoasca ca plimba cate o hartie de ici colo,din 2009 si pana in prezent s-au facut angajari directe inutile la toate inspectoratele judetene si la politia capitalei,foarte multe din ele nemotivate,cine e tras la raspundere in aceasta situatie,sunt fff multe de spus in acest sens,dar e clar razbunare din partea presedintelui,faza proasta e ca o sa urmeze si alte ministere,iar aceasta tara va fi adusa in haos,doamne fereste o sa ajungem mai rau ca grecii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei