Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2011 - Anul XVI, nr. 127 (4725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 630 de locuri la examenul de admitere în Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti

Peste 630 de locuri la învăţământul de zi au fost scoase la concurs pentru sesiunea de admitere din iulie la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, în acest an neexistând derogări de la condiţiile de recrutare, în urma deciziei ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Ministrul Traian Igaş a dispus ca la concursurile de admitere din acest an pentru Academia de Poliţie să nu se acorde derogări de la condiţiile şi criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Aceeaşi decizie a fost luată pentru concursurile de admitere la unităţile de învăţământ postliceal ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi în ceea ce priveşte locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Concursul de admitere la Academia de Poliţie va avea loc în perioada 17-30 iulie pentru Facultatea de Poliţie, între 17 şi 24 iulie pentru Facultatea de Pompieri şi în intervalul 15-30 iulie pentru Facultatea de Arhivistică.

La Facultatea de Poliţie au fost scoase la concurs 551 de locuri, din care 203 la specializarea "ordine şi siguranţă publică" (15 locuri fiind pentru tineri de etnie maghiară, şase pentru cei de etnie romă şi nouă pentru cetăţeni români aparţinând altor minorităţi naţionale), 50 de locuri la specializarea "drept", 50 de locuri la "poliţie de frontieră-ordine şi siguranţă publică" (un loc fiind pentru tineri de etnie romă şi două locuri pentru alte minorităţi naţionale), 10 locuri la specializarea "poliţie de frontieră-drept", 103 locuri la specializarea "jandarmi-ordine şi siguranţă publică (trei dintre acestea fiind pentru cetăţeni români de etnie romă, patru pentru alte minorităţi naţionale, iar alte trei sunt alocate SPP) şi 50 de locuri la "penitenciare".

Facultatea de Pompieri scoate la concurs 55 de locuri pentru bărbaţi, din care zece pentru palestinieni şi cinci pentru cetăţeni din Republica Moldova, iar Facultatea de Arhivistică dispune de 30 de locuri, din care cinci cu taxă.

Candidaţii vor susţine probele eliminatorii, respectiv testarea psihologică, examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, urmate de probele de evaluare a cunoştinţelor.

Pentru a participa la concursul de admitere candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română, domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ, să aibă vârsta de până la 27 de ani şi minimum 18 ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8, să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic, să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate, să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, să nu fie membri de partid, să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică şi să aibă înălţimea de minimum 1,70 metri bărbaţii şi 1,65 metri femeile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 630 de locuri la examenul de admitere în Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Peste 630 de locuri la examenul de admitere în Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei