Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2011 - Anul XVI, nr. 127 (4725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 13.000 de funcţionari cercetaţi, în ultimii cinci ani, pentru fapte de corupţie

Peste 13.000 de funcţionari au fost cercetaţi pentru fapte de corupţie în ultimii cinci ani, peste şapte mii dintre aceştia fiind angajaţi în structuri ale MAI, a declarat, ieri, la Sibiu, comisarul şef Constantin Gabriel, ofiţer în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Comisarul şef Constantin Gabriel, ofiţer în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) a spus, într-o conferinţă de presă, că, în perioada 2006 - 2011, peste 13.000 de funcţionari au fost cercetaţi, din care mai mult de şapte mii provin din structuri ale MAI, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, sumele solicitate ca mită au fost şi de 30.000 de euro, iar sumele primite au fost ajuns şi la 8.000 - 10.000 de euro.

"Există mai multe aspecte, atât corupţia mică, cât şi marea corupţie şi trebuie să ne ocupăm de amândouă. Există funcţionari care se mulţumesc cu mici favoruri primite din simpatie de la un coleg care lucrează şi funcţionari care ajung să solicite sume enorme de bani", a spus comisarul şef Constantin Gabriel.

Potrivit acestuia, în judeţul Sibiu, în ultimii cinci ani, 212 funcţionari au fost cercetaţi, 129 dintre aceştia fiind din structuri ale MAI, iar 22 din Poliţia Rutieră. Şase poliţişti au fost trimişi în judecată şi unul singur condamnat definitiv pentru fapte de corupţie.

Reprezentantul DGA a adăugat că structurile de Poliţie Rutieră au cel mai mare risc de corupţie, având în vedere relaţia directă cu cetăţeanul.

Reprezentantul DGA şi comisarului şef de poliţie Lucian Diniţă, directorul Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au participat, ieri, la Sibiu, la o sesiune de instruire a tuturor poliţiştilor cu atribuţii în domeniul Poliţiei Rutiere.

Şeful Serviciului de Prevenire din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Paul Milodin, declara recent că nu se poate vorbi despre un fenomen de corupţie la nivelul MAI, având în vedere că "numai" 0,23 la sută din angajaţi au fost implicaţi în acte de corupţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 13.000 de funcţionari cercetaţi, în ultimii cinci ani, pentru fapte de corupţie.
 Vizualizări articol: 336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 13.000 de funcţionari cercetaţi, în ultimii cinci ani, pentru fapte de corupţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei