Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2011 - Anul XVI, nr. 127 (4725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc a cerut Corpului de Control să verifice modul de calcul al unor salarii în MAI

Premierul Emil Boc a solicitat Corpului de Control să efectueze o anchetă la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), legată inclusiv de modul de calcul al salariilor pentru unii angajaţi, susţin surse oficiale.

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a precizat că este vorba de o anchetă administrativă şi că acest control a fost demarat din 19 mai.

"Corpul de Control al primului-ministru desfăşoară o anchetă administrativă la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Premierul a dispus efectuarea controlului încă din 19 mai, răspunzând unei solicitări din partea unui sindicat al poliţiştilor", a spus Ioana Muntean.

Ministrul de resort, Traian Igaş, a declarat, ieri, că restructurarea MAI trebuie făcută neapărat, întrucât în caz contrar există riscul să nu mai poată fi plătite în integralitate salariile celor angajaţi în structurile MAI.

 

Cu o sută de poliţişti la 100.000 de locuitori, peste media europeană

"Am cerut tuturor şefilor de armă să solicite organigramele din teritoriu şi urmează să vedem unde putem să facem corecturi. Aici ţine şi de reorgenizare, dar şi de modernizare, pentru că nu ne dorim doar să restructurăm şi să ne oprim la acest capitol. Toată organigrama trebuie aşezată în aşa fel încât să avem un randament mult mai bun decât am avut până în acest moment. Ce ne-am propus să facem va fi în favoarea sistemului şi a cetăţenilor de rând. Dacă nu vom trece de urgenţă la aceste restructurări riscăm să nu putem da în integralitate salariile angajaţilor din structurile MAI şi aici îmi asum răspunderea de a urgenta acest proces început", a declarat ministrul Igaş, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a mai precizat că restructurările ar fi trebuit făcute de mulţi ani şi că lipsa reorganizării a condus la situaţia în care România are cu o sută de poliţişti la 100.000 de locuitori, peste media europeană.

Întrebat dacă mai sunt suficienţi bani pentru plata angajaţilor din structurile MAI de la 1 iulie, ministrul a evitat să dea un răspuns exact, susţinând că nu doreşte să discute despre cifre şi că în momentul când va anunţa numărul celor care vor fi disponibilizaţi va oferi toate detaliile legate de acest aspect.

În urmă cu o zi, Traian Igaş declara, la Guvern, că angajaţii MAI vor primi în luna decembrie salarii reduse cu 30 la sută dacă programul de disponibilizare a poliţiştilor nu va fi derulat.

Camera Deputaţilor nu a adoptat, ieri, proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "împotrivă" şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc a cerut ministrului Igaş o analiză a posibilelor variante alternative de restructurare a ministerului.

Proiectul privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede că numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publici şi personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor de credite astfel încât să asigure, pentru 2011, încadrarea în cheltuielile bugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate.

Bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând, totodată, disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc a cerut Corpului de Control să verifice modul de calcul al unor salarii în MAI.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Boc a cerut Corpului de Control să verifice modul de calcul al unor salarii în MAI1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei