Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2011 - Anul XVI, nr. 127 (4725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raed Arafat: Contractul cadru va fi semnat, dar fără criteriile de internare

Contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale în 2011-2012 va fi semnat de către Ministerul Sănătăţii, dar fără criteriile de internare din normele de aplicare a documentului, a declarat, ieri, subsecretarul de stat Raed Arafat, prezent la Ziua Internaţională Fără Fumat.

"Nu am fost consultaţi atunci când au fost stabilite criteriile de internare din normele de aplicare a contractului cadru. Ministerul Sănătăţii nu este împotriva unor criterii clare pentru internarea pacienţilor în urgenţă, dar acestea trebuie să fie foarte bine stabilite şi să nu aibă impact negativ asupra pacienţilor. Contractul cadru va fi semnat de către Ministerul Sănătăţii, dar fără criteriile de internare propuse de CNAS", a mai spus subsecretarul de stat Raed Arafat.

El a făcut referire la ordinul ministrului Sănătăţii 1706/2007 în care sunt stabilite criteriile generale de internare, care vor fi utilizate şi în continuare.

"Criteriile existente în ordinul MS rămân în vigoare şi nu vor fi schimbate. Dacă am analiza criteriul de internare care face referire la febră ne-am afla în faţa a două situaţii şi anume un copil cu roşu în gât şi febră 38 care probabil ar putea fi trimis acasă şi un vârstnic cu aceeaşi temperatură la care riscul de a nu fi internat ar putea fi mortal", a adăugat secretarul de stat.

Potrivit lui Arafat, aceste criterii din proiectul CNAS nu sunt obiective şi nu pot fi aplicate.

Întrebat dacă este de părere că sunt şi internări abuzive, Arafat a răspuns că nu exclude existenţa acestora.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au fost chemaţi la Palatul Victoria, pentru a avea o discuţie cu premierul Emil Boc legată inclusiv despre proiectul care stabileşte noi condiţii de internări în spitale.

CNAS a elaborat un proiect care prevede că internările în spitale vor fi realizate din 1 iunie cu respectarea unor criterii stabilite de normele la contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale în 2011-2012.

Unul dintre aceste criterii este pierderea subită a cunoştinţei, care include comă sau incapacitate de răspuns la stimuli, schimbare acută în starea de conştientă a pacientului şi pierderea cunoştinţei ca urmare a traumelor, mai puţin dezorientare sau confuzie.

Ministerul Sănătăţii a comunicat însă că nu este de acord cu noile criterii de internare în spitale, pe care le consideră nerealiste şi imposibil de aplicat.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că nu va aproba criteriile de internare propuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), mai ales că există un ordin al MS din 2007 care funcţionează foarte bine, şi că proiectul CNAS, postat pe site-ul instituţiei de câteva zile, nu este definitivat, iar criteriile la internare vor fi schimbate.

La rândul său, şeful CNAS a declarat agenţiei MEDIAFAX că proiectul cu normele de aplicare a contractului cadru privind acordarea asistenţei medicale a fost depus la MS din martie, astfel că puteau fi făcute modificări, iar ministerul poate schimba orice întrucât este instituţia care aprobă forma finală.

El a susţinut că aceste criterii au fost făcute în baza unui act semnat de către Ministerul Sănătăţii şi Banca Mondială.

Prin scrisoarea de intenţie convenită în noiembrie cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul s-a angajat ca în acest an să limiteze numărul de internări în spitale cu 10% raportat la nivelul de anul trecut şi să revizuiască, cu asistenţa Băncii Mondiale, pachetul de beneficii asigurate de stat în sistemul medical, astfel încât să nu mai fie acoperite servicii de sănătate costisitoare şi care nu sunt esenţiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raed Arafat: Contractul cadru va fi semnat, dar fără criteriile de internare.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raed Arafat: Contractul cadru va fi semnat, dar fără criteriile de internare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei