Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2011 - Anul XVI, nr. 80 (4678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vâlcea: O femeie a născut în toaleta spitalului, după ce a fost diagnosticată cu tumoare abdominală

O femeie din Râmnicu Vâlcea a născut un copil în greutate de cinci kilograme şi jumătate, în toaleta Spitalului Judeţean din municipiu, unitate unde ajunsese cu dureri de spate şi a fost diagnosticată cu tumoare abdominală, apoi cu pietre la rinichi, fiind trimisă la baie să le elimine.

Femeia, Mihaela Pal, în vârstă de 41 de ani, care cântăreşte 110 kilograme, mai are trei copii şi spune că nu şi-a dat seama că este însărcinată, mai ales că atunci când a avut greţuri a mers la medicul de familie, care a diagnosticat-o cu o afecţiune a ficatului şi i-a prescris suplimente alimentare.

Ea spune că a mers la Camera de Gardă a Spitalului Judeţean din Râmnicu Vâlcea întrucât avea dureri de spate, însă medicii nu şi-au dat seama că este însărcinată şi că era în travaliu, chiar dacă au consultat-o şi i-au făcut şi o ecografie.

"Nu şi-au dat seama că de fapt eu eram în travaliu. La Medicină Internă mi-au făcut ecografie şi au zis că am o tumoare abdominală, iar cei de la Camera de Gardă au crezut că am pietre la rinichi pentru că aveam dureri în zona rinichilor. Am stat trei-patru ore la Camera de Gardă şi în cele din urmă m-au trimis la toaletă să elimin pietrele. M-am aşezat pe toaletă ca să elimin pietrele la rinichi, îmi era rău şi acolo am născut. Am avut un şoc când am văzut copilul şi am leşinat, dar m-a găsit o bătrână care intrase la toaletă, într-o baltă de sânge, deoarece cordonul ombilical s a rupt singur", a declarat femeia, care este poştăriţă.

Mama şi copilul, care cântăreşte cinci kilograme şi jumătate, au fost preluaţi de medicii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Râmnicu Vâlcea.

Medicii de la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea susţin că bebeluşul nu a fost observat la ecografie deoarece era cu capul în jos şi nu i s-au văzut nici mâinile şi nici picioarele.

 

Anchetă de la minister

O comisie a Ministerului Sănătăţii face anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, după ce o femeie a născut în toaleta unităţii sanitare, la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu tumoare abdominală.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut, marţi, demararea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.

O Comisie a Ministerului Sănătăţii, formată din doi medici de urgenţă, un reprezentant al corpului de control şi unul al direcţiei de asistenţă medicală, va verifica modul de organizare a procedurilor de lucru în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, colaborarea cu celelalte secţii ale spitalului, precum şi respectarea legislaţiei în vigoare privind medicina de urgenţă, se arată într-un comunicat de presă al MS.

"În cazul suspiciunilor de culpă medicală, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, iar dacă vor fi sesizate deficienţe organizatorice se vor dispune măsurile necesare", a precizat sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vâlcea: O femeie a născut în toaleta spitalului, după ce a fost diagnosticată cu tumoare abdominală.
 Vizualizări articol: 1738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vâlcea: O femeie a născut în toaleta spitalului, după ce a fost diagnosticată cu tumoare abdominală5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 6 apr 2011, 11:25:35
Nu mă miră ... e nevoie de mai mult
Can-can’ul e rutină , se consumă
Ne ignorăm reciproc într-un sistem ocult
Într’un concurs de : ,, cine râde la urmă ’’

Pare tragic şi neînţels , dar nu e
Reprimă-ţi impulsul de’a te întreba : de ce
2.   Ce culpa medicala ... trimis de
( 6 apr 2011, 13:28:11
Medicii buni lucreaza in strainatate asistentii medicali la fel . Ce scoala ai facut tu ca medic daca faci un echograf si nu vezi ca TUMOAREA AIA MISCA !!!!!! Cine dracu te-a mai facut doctor ?????!!!! Tumoarea aia avea o inima care batea si care era imposibil sa nu fie observata la echograf . Restul medicilor mai au o scuza da idiotul ce a facut echo nu si-a dat seama ca e sarcina? Cu ce instrument i-a facut echograful ,cu mouseul de la calculator ? Inca un exemplu al haosului pastorit de incapabilii portocalii !!!!
3.   :O trimis de
( 6 apr 2011, 16:36:36
sincer eu am ramas foarte uimit de articol ..
cum se poate intr-o societate din sec 21 dezvoltata, fara probleme, cu medici care au salarii pe masura .. nici un doctor bun din tara nu este plecat in strainatate, spitale care se "deschid" 67 de spitale odata...
incidentul trebuie sa fi fost izolat ...

PS: imi dau lacrimile cand ma gandesc ca astept un copil si nu am bani sa plec cu sotia la o maternitate din afara...
3.1  RE: :O trimis de
( 7 apr 2011, 10:39:42
Ca si mica recomandare: maternitatea din Braila, doctorita Banu. Asta daca nu e putin cam prea departe pentru tine. Sotia mea a fost inscrisa la aceasta doctorita si nu am avut nici cea mai mica problema. De altfel chiar si sotia spune "daca ar fi sa mai nasc odata, tot acolo m-as duce". Fetita a fost nascuta prin cezariana, perfect sanatoasa (asta inseamna sa tii legatura stransa cu medicul si sa tii cont de toate recomandarile facute, sa lasi naibii cafeaua, tigarile, stresul, supararile), a stat 3 zile in maternitate si am luat-o acasa. Nu am avut probleme spre deosebire de alti copii nascuti prin maretele orase ale patriei. Acum faci cum doresti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei