Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2011 - Anul XVI, nr. 80 (4678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNAS: Termenul de la care furnizorii depun acte în format electronic, amânat până la 1 iunie

Furnizorii de servicii medicale şi medicamente care au contracte cu casele de asigurări de sănătate sunt obligaţi, de la 1 iunie, să depună doar în format electronic documentele justificative privind activitatea realizată, în scopul decontării, termenul fiind amânat două luni.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) informează, marţi, într-un comunicat, că de la 1 iunie devine obligatorie depunerea, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, a documentelor justificative privind raportarea activităţii realizate în scopul decontării, a formularelor de raportare şi a fişierelor de date necesare raportării în sistemul informatic unic integrat.

Până în 1 aprilie aceste acte puteau fi aduse şi pe hârtie, dar termenul a fost prelungit încă două luni astfel că furnizorii vor avea obligaţia transmiterii electronice a datelor abia de la 1 iunie, precizează preşedintele CNAS, Lucian Duţă, pentru MEDIAFAX.

Documentele şi fişierele de date în format electronic vor fi asumate de reprezentantul legal al furnizorului prin semnare cu semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat digital eliberat de oricare dintre furnizorii de servicii de certificare acreditaţi.

După obţinerea certificatelor digitale, furnizorii de servicii medicale se vor înregistra cu acestea la casele de asigurări de sănătate cu care sunt în relaţii contractuale, a precizat sursa citată.

CNAS precizează că aceste informaţii sunt cuprinse în Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din 2010 privind utilizarea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă în procesul decontării serviciilor prestate de furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv Ordinul 435/ 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNAS: Termenul de la care furnizorii depun acte în format electronic, amânat până la 1 iunie.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNAS: Termenul de la care furnizorii depun acte în format electronic, amânat până la 1 iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei