Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2011 - Anul XVI, nr. 80 (4678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clinica AKH: Starea de sănătate a lui Teo Trandafir se îmbunătăţeşte, rămâne la Terapie Intensivă

Starea de sănătate a lui Teo Trandafir se îmbunătăţeşte, după ce s-a luptat cu o pancreatită acută gravă şi recurentă, au anunţat, marţi, medicii de la Clinica AKH din Viena, care se declară optimişti, dar precauţi că va putea fi transferată la sfârşitul săptămânii de la ATI într-un salon.

Reprezentanţii clinicii vieneze arată, în ultima informare publicată marţi, că starea de sănătate a Teodorei Trandafir se îmbunătăţeşte, iar aceasta reface la secţia de Terapie Intensivă.

"Suntem optimişti, dar precauţi că o vom putea transfera într-un salon standard la sfârşitul acestei săptămâni", a declarat profesorul Michael Gnant, de la Departamentul de Chirurgie.

"Simptomele de infecţie se reduc în prezent şi sperăm din nou că de data aceasta am reuşit în sfârşit să obţinem ceea ce iniţial era improbabil, şi anume recuperarea pacientei noastre", a adăugat profesorul Gnant, coordonatorul echipei de medici care se ocupă de Teo Trandafir.

La sfârşitul lunii martie, Teo Trandafir a fost din nou operată, pentru a înlătura alte urme de necroză şi ţesut infectat din abdomen, anunţau medicii Clinicii AKH din Viena, precizând că sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei stării de sănătate a acesteia.

După operaţie, fosta vedetă TV, în prezent deputat PDL, a fost dusă în secţia de Terapie Intensivă, după ce anterior ea fusese mutată într-un salon.

În 24 februarie, Teo Trandafir a fost supusă altei intervenţii chirurgicale majore, în urma complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale. Părţile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj al cavităţii abdominale, precizau medicii de la clinica vieneză, spunând că intervenţia a fost un "succes".

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată după ce medicii austrieci anunţau, la începutul lunii februarie, că Teo Trandafir a fost supusă unei proceduri endoscopice, că se recuperează bine şi că ar putea reveni în ţară "curând". Ulterior, însă, externarea ei a fost amânată, din cauza unei complicaţii septice.

Teo Trandafir a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

Teo Trandafir a transmis, în 1 aprilie, o scrisoare deschisă în care mulţumeşte celor care o susţin şi ziariştilor care nu au făcut subiect de cancan din cazul său, precizând că acestora le rămâne "prietenă pentru totdeauna" şi recomanda ca orice alte informaţii în afara celor oferite de clinica AKH să fie tratate cu rezervă.

Fosta vedetă TV, în prezent deputat PDL, cerea scuze că starea de sănătate nu i-a permis să răspundă cu aceeaşi căldură acelora care i-au adresat mesaje sau care au încercat să o contacteze.

Ea remarca faptul că mulţi jurnalişti au înţeles să nu facă din situaţia sa o informaţie de cancan, privându-se astfel pe ei înşişi de o audienţă obţinută uşor şi precizează că şi-ar dori ca fiica sa Maia să nu se sperie când deschide televizorul şi află informaţii despre ea. Teo Trandafir se declara mâhnită de unele informaţii "bombastice" despre starea sa de sănătate, venite de la rude sau "cunoştinţe" din ţară.

Teo Trandafir spunea că îi este dor să revină în ţară, îi este dor de România ei şi dădea asigurări că se află pe mâini bune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clinica AKH: Starea de sănătate a lui Teo Trandafir se îmbunătăţeşte, rămâne la Terapie Intensivă.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Clinica AKH: Starea de sănătate a lui Teo Trandafir se îmbunătăţeşte, rămâne la Terapie Intensivă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei