Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2011 - Anul XVI, nr. 67 (4665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul nu a luat o decizie legat de OUG privind pensiile militare

OUG de prelungire până la sfârşitul anului a termenului de recalculare a pensiilor militarilor pentru care nu au fost identificate actele necesare nu a întrunit, ieri, la Senat, voturile necesare pentru respingere sau adoptare, fapt care a determinat protestele militarilor care asistau din balcoane.

Ordonanţa prin care se prelungea până la sfârşitul anului termenul de recalculare a pensiilor militarilor pentru care nu au fost identificate toate actele necesare recalculării nu a întrunit numărul necesar de voturi nici pentru a fi respinsă, nici pentru a fi adoptată.

Având caracter organic, Ordonanţa trebuia să fie votată sau respinsă de cel puţin 69 de senatori, raportul de forţe între putere şi opoziţie fiind de 52 la 47.

Votul dat de senatori, atât la raportul de respingere a OUG formulat de comisie, cât şi la cel de adoptare a OUG a fost primit cu proteste de cei aproape 20 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, care au asistat la lucrări de la balcoanele sălii de plen.

"Ruşine. Ruşine PDL. Care sunt reperele dumneavoastră morale? Băsescu, informatorul Securităţii? Miki Şpagă? Ruşine", a strigat unul dintre sindicalişti, după care preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a făcut apel la respectarea unei atitudini civilizate.

OUG 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională prelungea până la 31 decembrie 2011 termenul de recalculare a acestor pensii şi stabilea că obligaţia identificării şi transmiterii actelor necesare aparţine instituţiilor din domeniu şi nu pensionarilor.

Ordonanţa are termen de adoptare tacită 24 martie, ea urmând să mai figureze pe ordinea de zi a şedinţei de plen de miercuri, înainte de a fi transmisă Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul nu a luat o decizie legat de OUG privind pensiile militare.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul nu a luat o decizie legat de OUG privind pensiile militare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei