Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2011 - Anul XVI, nr. 67 (4665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comentariu

O întrebare pentru Adrian Severin: "A meritat? "

Adrian Severin este un personaj pătruns până în fibra intimă de dreptatea sa. Ziariştii-lupi din perfidul Albion deghizaţi în blană mătăsoasă de mioară lobbystă i-au făcut felul pentru că este "un om incomod" şi un "român influent". Faţă cu sinele, aşa se defineşte persoana cu tarif ridicat Severin.

Ultima sa păţanie l-a făcut să se înfăşoare fedeleş într-o "extremă tristeţe" şi "oarecare tulburare" şi să plutească aidoma uleiului pe apă. Căci în jurul lui se învolburează partidul, socialiştii europeni, adversarii politici (fireşte), DNA. Aproape ca în teoria haosului: "fluturele" Severin a stârnit tornadă pe ruta Bucureşti - Bruxelles-Strasbourg.

Vă imaginaţi Sfânta Treime a PSD - venerabilul Iliescu, omnipotentul Năstase şi firoscosul Ponta - unindu-şi persuasiunea, rugile şi ameninţările ca să-l facă plecat pe eurodeputat? Adevărat, împricinatul a plecat: cu avionul "obişnuit" de Bruxelles, grăbindu-se încet, în timp ce Schultz şi Swoboda îl aşteaptă pe "autosuspendatul" vicepreşedinte al PSD ca să-l convingă cu binişorul - că aşa-i democraţia - să-şi strângă bagajele din respectabila "casă" a PES şi să se ducă la jocuri pe cont propriu.

Răstimp, tovarăşilor de aventură ai lui Severin le-a rămas suficientă minte ca să se retragă, salvându-şi rămăşiţele prestigiului. Au înţeles că au greşit şi în sinea lor au acceptat că au încălcat reguli scrise şi, mai ales, nescrise. Aici este ameţitoarea diferenţă: la moravuri. Rămânem atât de departe de Europa civilizată, de acceptarea că, odată intrat într-un joc, trebuie să dansezi în limita orânduielilor şi că trecerea peste acest prag atrage descalificarea din ring.

Deja, neamţul Martin Schultz, respectatul şef al eurodeputaţilor socialişti a devenit imperativ: îi va asculta lui Severin povestea, dar îi va cere să demisioneze. Cu onoarea şi imaginea nu-i de glumit. "Martin Schultz îi va cere lui Adrian Severin să demisioneze din funcţia de europarlamentar, să îşi depună mandatul, asemenea celorlalţi doi eurodeputaţi. Dacă nu îşi va prezenta demisia, va începe o procedură de excludere a acestuia din grup", a spus purtătorul său de cuvânt. La Bucureşti, Ponta&co s-au spălat pe mâini: aşteaptă ca lovitura de graţie să fie dată de la Bruxelles şi, pe urmă să tragă, "curajos", ultimul cartuş.

"Eroul" nostru, însă, este neobosit în a convinge şi a se convinge de cauza/dreptatea sa. Doar există prezumţia de nevinovăţie. Şi pare decis să o facă scut, în spatele căruia se va modela în contururi de victimă. Posturile de victimă şi mare neînţeles se contopesc uneori şi sunt haine fercheşe pentru eurodeputatul Severin.

Este o poveste care evoluează rapid şi care, destul de probabil, se va încheia printr-o cădere de ghilotină. Iar alesul român pentru Europa n-ar trebui să-şi facă probleme de onoare. Ceva prea auster şi greu de dus. Singura întrebare pe care va trebui să şi-o pună când îşi va examina ego-ul (ades supradimensionat) este: "A meritat?"

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O întrebare pentru Adrian Severin: "A meritat? ".
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O întrebare pentru Adrian Severin: "A meritat? "0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei