Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 oct 2010 - Anul XV, nr. 241 (4532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Români care încercau să fure peste două tone de oţel, arestaţi de poliţiştii francezi

Şapte români au fost arestaţi de poliţiştii francezi, în noaptea de duminică, la Auterive, aceştia fiind prinşi în flagrant încercând să fure peste două tone de oţel dintr-o societate de fier vechi, numărul unor astfel de furturi fiind în creştere, potrivit site-ului www.ladepeche.fr.

Creşterea preţurilor pentru cupru şi metale preţioase "dă aripi" hoţilor şi pune forţele de ordine în alertă. În noaptea de duminică spre luni, la Auterive, jandarmii au prins în flagrant delict un grup suspectat că a pus mâna pe aproape două tone de oţel. Cei şapte suspecţi români au fost arestaţi preventiv.

Duminică noaptea, aproape de miezul nopţii, două furgonete staţionau în vecinătatea unei societăţi de fier vechi, din Auterive. Mai multe persoane încărcau materialul în cele două vehicule. Acest lucru a trecut neobservat până când un martor a dat alarma.

O echipă de intervenţie a jandarmeriei din Muret şi o unitate locală au ajuns imediat la faţa locului. Şapte persoane au fost arestate. Mai mult de 670 de kilograme de oţel au fost găsite în fiecare dintre furgonete. În total este vorba de peste două tone de metal a cărei valoare este estimată la peste 2.500 de euro.

"Prejudiciul este important. Astăzi, întreprinderea noastră este securizată în totalitate", spune un responsabil al societăţii.

Luna trecută, trei presupuşi hoţi au fost arestaţi, doi dintre ei fiind din Europa de Est. De la începutul anului preţurile de metal continuă să crească, iar micii traficanţi profită de aceste furturi.

În ultimul timp, peste 400 de metri de cablu au dispărut de la liniile căii ferate, între Saint-Jory şi Labège. Şantierele nu au fost ocolite de acest flagel. "Unii hoţi îşi asumă mari riscuri pentru câţiva metri de cupru", spune un profesionist din construcţii.

Poliţiştii şi jandarmii fac în fiecare noapte ronduri în jurul locurilor unde sunt stocate astfel de metale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Români care încercau să fure peste două tone de oţel, arestaţi de poliţiştii francezi.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Români care încercau să fure peste două tone de oţel, arestaţi de poliţiştii francezi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei