Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 oct 2010 - Anul XV, nr. 241 (4532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI: Aproape 15 milioane de pachete de ţigări, confiscate de la începutul anului

Aproape 15 milioane de pachete de ţigări au fost confiscate, de la începutul acestui an, de poliţiştii, jandarmi şi ceilalţi angajaţi din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), cantitatea fiind cu peste 20 la sută mai mare decât cea confiscată în tot anul 2009.

Din cele 15 milioane de pachete de ţigări, peste 1,2 milioane au fost confiscate în perioada 4-10 octombrie, aproape de trei ori mai mult decât în săptămâna precedentă, se arată într-un comunicat de marţi al MAI.

În timpul controalelor din săptămâna 4-10 octombrie, efectivele MAI au dat peste 700 de amenzi, în valoare totală de peste un milion de lei şi au înregistrat 92 de lucrări penale, în care sunt cercetate 152 de persoane. Împotriva a 118 dintre acestea s-a început urmărirea penală, 27 fiind reţinute şi 11 arestate.

Echipele de control au verificat peste 1.600 de sedii de firme, au organizat peste 600 de filtre rutiere şi au făcut aproape 100 de percheziţii.

La nivel naţional, au avut loc 140 de acţiuni în zonele de frontieră, peste 650 în pieţe şi târguri, peste 500 pe rute de transport şi aproape 400 în alte zone. De asemenea, peste 55 de mijloace de transport implicate în activităţi ilegale au fost confiscate.

Una dintre capturile importante din săptămâna trecută a fost realizată de poliţiştii de frontieră şi vameşii de la PTF Giurgiu-Ruse, care au confiscat 877.000 de pachete de ţigări, găsite în două autocamioane conduse de cetăţeni greci. Aceştia sunt cercetaţi pentru contrabandă şi deţinere de produse accizabile fără a fi marcate.

Începând din 23 iunie, când au intrat în vigoare noile reglementări privind combaterea evaziunii fiscale iar structurile MAI au primit competenţe sporite, valoarea prejudiciului înregistrat în contrabanda cu ţigări a fost de peste 16 milioane de lei, din care au fost recuperate aproape şase milioane de lei, peste 890.000 în ultima săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI: Aproape 15 milioane de pachete de ţigări, confiscate de la începutul anului.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAI: Aproape 15 milioane de pachete de ţigări, confiscate de la începutul anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei