Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 aug 2010 - Anul XV, nr. 196 (4487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Sănătăţii: Plata datoriilor acumulate de spitale, după verificarea arieratelor

Ministerul Sănătăţii va plăti datoriile acumulate de spitale după ce mai multe comisii speciale organizate la nivelul fiecărui judeţ vor analiza nivelul arieratelor.

Ministrul Cseke Attila a semnat ordinul prin care se constituie la nivelul judeţelor comisii de analiză şi control ale arieratelor pe care unităţile sanitare cu paturi le-au înregistrat către furnizorii de bunuri şi servicii, se arată întră-un comunicat de vineri al Ministerului Sănătăţii.

"Comisiile vor fi alcătuite din reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică şi ai caselor de asigurări de sănătate şi trebuie să încheie acţiunea în 26 august", a precizat sursa citată.

Comisiile vor stabili exact datoria peste termenul de scadenţă înregistrată de fiecare unitate sanitară cu paturi.

Spitalele au acumulat până în 30 iunie datorii de aproximativ 859 de milioane de lei, ce va fi achitată de la bugetul de stat. Fondurile au fost alocate Ministerului Sănătăţii în urma rectificării bugetare.

Guvernul a anunţat, miercuri, că Ministerul Sănătăţii va primi prin rectificarea bugetară 2,81 miliarde de lei, reprezentând transferuri din bugetul de stat către bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate pentru acoperirea deficitului.

"Guvernul a asumat prin lege plata arieratelor spitalelor. Datoriile se ridică la 1 iulie la 859 milioane de lei. La rectificarea bugetară ce va avea loc până la sfârşitul lunii august vor fi achitate arieratele înregistrate de spitale până la data de 31 martie 2010, în valoare de 673 milioane de lei. Noi purtăm discuţii cu Ministerul Finanţelor pentru plata sumelor integrale. Pentru Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate ar fi nevoie la rectificare de două miliarde de lei", spunea ministrul Sănătăţii, în 11 august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii: Plata datoriilor acumulate de spitale, după verificarea arieratelor.
 Vizualizări articol: 349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Sănătăţii: Plata datoriilor acumulate de spitale, după verificarea arieratelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei