Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 aug 2010 - Anul XV, nr. 196 (4487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Când vom mai câştiga trofee

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pronosticasem, la radio, în ziua meciurilor că Steaua bate şi se califică şi că celelalte trei pierd calificarea încă din meciurile tur. Mai spusesem şi că Vasluiul, cu ceva noroc, poate „ciupi” un egal. Mi-au ieşit toate sau aproape toate, întrucât Steaua poate rata calificarea (deşi, după joc, ar fi absurd; o văd chiar înscriind în deplasare, ceea ce i-ar simplifica ecuaţia) dacă avem în vedere doar scorul. Urmărind în direct meciul Stelei şi pe teletext, pe celălalt televizor, evoluţia scorurilor, am putut constata că o bună bucată de timp echipele noastre au fost pe deplin egale adversarelor lor. Mai exact, la pauză, pe toate terenurile, scorul era egal, cu un plus pentru Unirea Urziceni care şi înscrisese, ba încă şi în deplasare, ceea ce ne făcea să visăm la o reeditare a parcursului absolut onorabil al acesteia în ultima ediţie a Champions’ League. Mă mai gândeam, tot la pauză, că Steaua nu putea să nu înscrie, având în vedere snopul de ocazii din prima repriză dar şi şuturile absolut senzaţionale ale lui Latovlevici, un fundaş care cu siguranţă are un altfel de viitor decât cel al majorităţii fotbaliştilor noştri. Speram şi ca Vasluiul să dea lovitura (în fond, un gol nu-i chiar aşa greu de înscris, mai ales când joci acasă), că Poli să aibă şi ea vreo baftă chioară, iar Urziceniul îmi spuneam că nu poate lua mai mult de un gol, ceea ce ar fi dus la un 1-0 necesar în retur, lucru pe deplin realizabil. Ei bine, undeva s-au rupt toate astea: Steaua a continuat iureşul, dar nu pot să nu remarc că marile ocazii le-a avut totuşi Grasshopper, de unde conchid că apărarea este în continuare vraişte, Urziceniul a luat, scurt şi decis, trei bucăţi care au rezolvat problema, Vasluiul şi-a probat deja clasica impotenţă ofensivă, în timp ce Poli a luat-o şi ea, spre final, după ce fusese dominată copios. A fost, în ansamblu, o nouă mostră de produs fotbalistic tipic românesc: toate bune, dar numai până pe la o bucată. Speranţele, câte or fi fost, s-au năruit în doar 45 de minute, ceea ce mă face să cred că nu la fotbal propriu-zis stăm mai prost, nici la condiţia fizică, ci exact acolo unde „se face diferenţa” dintre învinşi şi învingători: la psihic. De altfel, e şi greu să le pretinzi să-l aibă de învingători, din moment ce joacă pentru nişte patroni care de regulă uită să-i plătească (fiind mai preocupaţi de propria libertate incertă), joacă la echipe care azi sunt iar mâine se pot desfiinţa, într-un campionat câştigat, meci de meci, nu prin joc, ci prin fluier şi steag. Iar trofee vom mai obţine doar când toate meciurile vor fi arbitrate doar de români.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când vom mai câştiga trofee.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Când vom mai câştiga trofee4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei