Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 aug 2010 - Anul XV, nr. 196 (4487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Aproape victorios

Unul dintre membrii grupării „Ion Petrişor-Copilu-Cuşu”, pus în libertate sub control judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După aproape o lună petrecută în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, unul dintre membrii grupării de traficanţi de ţigări din care făceau parte Paul Iova, zis „Ion Petrişor”, Constantin Nistor, zis „Copilu”, şi George Tărâţă, zis „Cuşu”, este aproape de a fi pus în libertate. Este vorba de bucureşteanul Adrian Militaru, a cărui cerere de punere în libertate sub control judiciar a fost admisă ieri de Tribunalul Suceava. Magistraţii au reţinut că Militaru a fost un simplu cărăuş în această reţea şi au considerat că poate fi cercetat în continuare în stare de libertate. Totuşi, soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) la Curtea de Apel Suceava. În aceste condiţii, până la judecarea recursului, Adrian Militaru rămâne în continuare în arestul Poliţiei Suceava. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi arestaţi din acest dosar, cererile de eliberare provizorie sub control judiciar au fost respinse în bloc.

 

Avocaţii îi vor în libertate

La mijlocul acestei săptămâni, Tribunalul Suceava a respins cererile formulate de Paul Iova, alias „Ion Petrişor”, organizatorul concursului „Miss Piranda”, şi fiul acestuia, Fănică Iova, cele care îi vizau pe vicovenii Adrian Arcadie Isopescu şi Ioan Sorin Parasca, dar şi pe Vasile Titi Ieremciuc, din Bălcăuţi. Joi şi vineri, Curtea de Apel Suceava a respins şi recursurile formulate de cei cinci, astfel încât aceştia vor rămâne, cel puţin pentru încă un weekend, în celulele Poliţiei. Ieri s-au judecat şi cererile de punere în libertate sub control judiciar înaintate de Constantin Nistor „Copilu” şi George Tărâţă „Cuşu”. Tribunalul Suceava a menţinut aceeaşi linie şi a decis că cei doi trebuie să stea în continuare în arest. Laurian Ostaficiuc, avocatul care are patru dintre arestaţii acestui dosar, respectiv tatăl şi fiul Iova, „Copilu” şi „Cuşu”, a declarat că din punctul său de vedere cercetările pot continua cu clienţii săi în stare de libertate, şi aceasta pentru că ancheta nu ar fi împiedicată în nici un fel. Şi Ionel Andrişan, avocatul lui Ieremciuc, este de aceeaşi părere şi a menţionat că pentru alte infracţiuni economice, gen evaziune fiscală, cu prejudicii mai mari, regula este că persoanele acuzate să fie cercetate în libertate, iar în această situaţie se preferă, inexplicabil, privarea de libertate.

 

Care sunt acuzaţiile

Singura persoană care a fost eliberată efectiv până acum din arest este Mihaela Butnăraşu. În cazul ei, judecătorii au considerat că trebuie să aibă grijă de cei doi copii rămaşi acasă, după ce atât ea, cât şi fostul soţ, Ghiocel Liviu Zabavschi, au fost arestaţi la propunerea DIICOT Suceava. Persoanele din acest dosar sunt acuzate de constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări aduse ilegal din Ucraina şi Moldova. Potrivit procurorilor, gruparea a prejudiciat bugetul de stat cu 1.100.000 de euro prin vânzarea ilegală a 500.000 de pachete de ţigări aduse ilegal şi distribuite apoi pe piaţa neagră din România. Marfa era adusă şi depozitată temporar în diferite locaţii din judeţul Suceava, iar apoi era încărcată înbusuri şi trimisă la Bucureşti, unde era valorificată de Paul Iova „Ion Petrişor” şi cunoştinţele acestuia. Gruparea a fost luată în vizor încă din 2006, iar monitorizarea atentă a demarat la începutul acestui an, oamenii legii reuşind să adune dosare întregi cu înregistrări telefonice şi filaje cu privire la activitatea infracţională a celor implicaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre membrii grupării „Ion Petrişor-Copilu-Cuşu”, pus în libertate sub control judiciar.
 Vizualizări articol: 1868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unul dintre membrii grupării „Ion Petrişor-Copilu-Cuşu”, pus în libertate sub control judiciar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei