Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 aug 2010 - Anul XV, nr. 196 (4487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consumul de spanac, varză şi lăptuci reduce riscul de diabet

Consumul regulat de spanac şi de alte legume cu frunze verzi, ca varza, broccoli şi lăptucile, reduce riscul de diabet de tip 2, cea mai răspândită formă a bolii, potrivit unui studiu publicat vineri în British Medical Journal şi citat de AFP.

Fiind vorba de un domeniu controversat, autorii studiului avertizează că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a fi confirmate concluziile la care au ajuns ei.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Leicester, Marea Britanie, sub coordonarea lui Patrice Carter, a trecut în revistă şase studii, din SUA, China şi Finlanda, realizate în rândul a 220.000 de persoane. Cercetările vizau legătura dintre consumul de fructe şi legume şi apariţia diabetului de tip 2 (DT2) la adulţi.

Potrivit studiului realizat în Marea Britanie, cei care mănâncă zilnic o porţie suplimentară de circa 120 de grame de legume cu frunze verzi - diverse tipuri de varză, spanac, lăptuci - îşi reduc riscurile de a dezvolta diabet de tipul 2 cu 14%, însă creşterea consumului de fructe şi legume în general are un efect neglijabil.

Totodată, acestea au un rol benefic asupra sănătăţii datorită conţinutului de antioxidanţi şi magneziu.

DT2, cea mai frecventă formă de diabet (90% din cazuri), s-a răspândit rapid din ţările bogate în cele în curs de dezvoltare, odată cu propagarea pe plan mondial a obezităţii, din cauza sedentarismului, dar şi a alimentaţiei cu conţinut ridicat de zahăr şi grăsimi.

Peste 220 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de diabet de tipul 2. În 2005, DT2 a ucis peste un milion de persoane, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Pe de altă parte, potrivit unui studiu făcut în China pe şoareci, publicat miercuri în British Journal of Pharmacology, un extract natural din plante - emodina - ar putea reduce impactul diabetului de tip 2 asupra populaţiei.

Această substanţă inhibă enzima numită "11-beta-HSD1", care favorizează rezistenţa la insulină - hormonul care contribuie la extragerea zahărului din sânge şi stocarea lui în altă parte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de spanac, varză şi lăptuci reduce riscul de diabet.
 Vizualizări articol: 1814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul de spanac, varză şi lăptuci reduce riscul de diabet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei