Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2010 - Anul XV, nr. 180 (4471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Salvaţi Copiii" deschide 32 de centre socio-educaţionale, pentru prevenirea abandonului şcolar

Organizaţia "Salvaţi Copiii" va deschide 32 de centre de suport socio-educaţional pentru copii aflaţi în situaţii de risc, în vederea prevenirii abandonului şcolar, printr-un proiect european în valoare de peste 19 milioane de lei.

Programul vizează deschiderea a 32 de centre de pregătire preşcolară şi şcolară în regiunile Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui), Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea), Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu), Sud - Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman), Sud -Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea) şi Bucureşti - Ilfov, se arată într-un comunicat de luni al Organizaţiei "Salvaţi Copiii".

Principalii beneficiari vor fi copiii cu vârste cuprinse între şase şi 16 ani, care provin din medii defavorizate socio-economic, în condiţiile în care datele Institutului Naţional de Statistică (INS) arată că 436.404 de copii cu vârste cuprinse între trei şi 17 ani nu erau înscrişi la nicio formă de învăţământ (grădiniţă, şcoală, liceu şi învăţământ profesional) la nivelul anului 2008.

Reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale precizează că numărul copiilor neşcolarizaţi creşte semnificativ începând cu vârsta de 13 ani şi atinge un maxim în jurul vârstei de 16-17 ani, ceea ce indică o tendinţă de creştere a ratei abandonului şcolar începând cu această vârstă.

"Criza economică cu care ne confruntăm atrage după sine o criză socială mult mai adâncă, iar copiii sunt cei mai vulnerabili. Privaţi de mijloace financiare pentru nevoile fundamentale, zilnice, părinţii nu au ca prioritate şcolarizarea acestor copii, care, ţinuţi în afara sistemului de educaţie, sunt lipsiţi de şansa la un viitor onest", a spus preşedintele executiv al "Salvaţi Copiii" România, Gabriela Alexandrescu.

Copii aflaţi în situaţii de risc vor fi beneficiarii programelor de educaţie preşcolară, de tip "Şcoala-după-Şcoală" şi "A doua Şansă", în vederea prevenirii abandonului şcolar, integrării şi reintegrării şcolare.

Valoarea totală a proiectului este 19.960.177 de lei iar perioada de implementare este de trei ani.

Cel puţin 7.680 de copii vor fi integraţi în programele educaţionale, iar una dintre mizele majore constă în a-i implica şi pe părinţii acestora.

"Astfel, cel puţin 4.000 de membri ai familiilor (părinţi/tutori şi alte rude ale copiilor) vor fi implicaţi în luarea deciziilor referitoare la parcursul formativ-educativ al copiilor şi vor participa lunar la şedinţe cu părinţii. 20.000 de persoane vor fi informate cu privire la rolul benefic al educaţiei, efectele negative ale discriminării asupra dezvoltării copilului, legătura directă dintre lăsarea copiilor singuri sau în grija bunicilor/altor rude şi o evoluţie şcolară slabă finalizată prin abandon", se arată în comunicat.

În cadrul proiectului,"Salvaţi Copiii" va edita şi un ghid de bune practici, în 6.000 de exemplare, care va fi distribuit la nivel naţional către inspectoratele şcolare, direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului şi în cel puţin zece şcoli din fiecare judeţ.

Proiectul Centre de Orientare şi Resurse pentru Educaţie Incluzivă - Servicii educaţionale complexe pentru prevenirea şi corectarea abandonului şcolar este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Salvaţi Copiii" deschide 32 de centre socio-educaţionale, pentru prevenirea abandonului şcolar.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
"Salvaţi Copiii" deschide 32 de centre socio-educaţionale, pentru prevenirea abandonului şcolar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei