Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2010 - Anul XV, nr. 180 (4471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţiştii ameninţă cu proteste dacă Ministerul Administraţiei şi Internelor va face disponibilizări

Poliţiştii vor organiza acţiuni de protest dacă Ministerul Administraţiei şi Internelor va decide să facă disponibilizări în structurile instituţiei, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia.

Liderul SNPPC a spus că ministrul Internelor, Vasile Blaga, a afirmat, în cadrul discuţiilor de joi cu reprezentanţii sindicatelor privind reorganizarea şi disponibilizarea personalului MAI, că îşi asumă acest lucru.

Conducerea SNPPC susţine că disponibilizările ar urma să se facă începând cu 1 ianuarie 2011, fără a se şti, în mod oficial, numărul persoanelor care vor trebui să plece.

"Nu se ştie numărul, se vor stabili criterii de evaluare şi, în funcţie de acestea, se va stabili şi numărul. Din informaţiile care se vehiculează ar fi vorba de câteva mii de oameni, din toate structurile, la nivel naţional. Se aude că ar fi vorba de 9.000 - 10.000 de persoane, dar oficial nu a zis nimeni nici o cifră", a precizat preşedintele SNPPC.

Marin Gruia a mai spus că activitatea poliţiştilor va fi grav afectată dacă vor avea loc disponibilizări, în condiţiile în care există deja un deficit de circa 8.000 de oameni.

"În contextul în care mai vorbim şi de reducerile salariale, cred că puţini poliţişti îşi vor mai risca viaţa în aceste condiţii", a adăugat Gruia.

Liderul sindical consideră că diminuarea de personal ar obliga la prestarea de ore suplimentare de către poliţiştii care rămân, iar acest lucru ar constitui "muncă forţată", care încalcă Constituţia României.

SNPPC a început un proces de consultare a tuturor membrilor privind acţiunile de protest pe care aceştia le doresc.

"Aceştia îşi exprimă punctul de vedere până pe 25 august şi, în funcţie de solicitările lor, vom lua decizia finală", a mai spus Marin Gruia.

Conducerea SNPPC cere membrilor de sindicat să opteze pentru una dintre următoarele forme de protest: miting naţional în faţa sediului Guvernului, miting în faţa sediului organelor locale ale puterii, miting în faţa sediului MAI sau IPJ, blocarea totală, dar temporară a sistemului, prin oprirea activităţii, indiferent de riscuri - similar acţiunii magistraţilor din anul 2009 - şi responsabilizarea unor şefi din sistem sau blocarea parţială, însă pe termen nedefinit a sistemului, prin respectarea strictă a programului de lucru, fără a mai efectua nici un fel de ore suplimentare.

Gruia a mai precizat că sindicaliştii ar trebui să aibă miercuri o nouă întâlnire cu conducerea MAI, în cadrul căreia ar urma să fie prezentat un proiect de restructurare, începând cu 1 ianuarie 2011, şi să fie discutate criteriile de evaluare în baza cărora ar urma să se facă eventualele disponibilizări.

Şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul MAI, Alina Ienciu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că la întâlnirea de joi cu sindicatele s-au discutat principiile reorganizării şi restructurării Ministerului Administraţiei şi Internelor, nefiind luate decizii finale.

Ienciu a precizat că, în perioada următoare, va fi organizată o nouă întâlnire cu sindicatele şi membrii Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP), unde aceştia vor putea formula propuneri pentru stabilirea principiilor care vor sta la baza reorganizării şi restructurării ministerului.

Vicepreşedintele Sindicatului "Pro Lex", Marius Idita, declara, pentru MEDIAFAX, că ministrul Vasile Blaga, şeful Departamentului de Siguranţă şi Ordine Publică, Dan Valentin Fătuloiu, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă şi şeful Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda, le-au promis sindicaliştilor, la discuţiile care au avut loc joi, că nici un angajat al MAI nu va fi dat afară, ci vor fi mutări la structurile unde nu este personal suficient.

Angajaţii care sunt în situaţia de a fi relocaţi vor fi puşi să aleagă dacă vor să fie mutaţi la alte structuri, altfel vor fi disponibilizaţi, a spus Marius Idita.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii ameninţă cu proteste dacă Ministerul Administraţiei şi Internelor va face disponibilizări.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii ameninţă cu proteste dacă Ministerul Administraţiei şi Internelor va face disponibilizări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei