Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2010 - Anul XV, nr. 180 (4471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Popp, nemţoaica-minune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poate că n-o să vă vină să credeţi, dar în ultimele săptămâni am urmărit Campionatul Mondial de Fotbal feminin under 20. Competiţia s-a desfăşurat simultan cu Europeanul de băieţi under  19. La fete a câştigat Germania, după o finală oarecum surprinzătoare contra Nigeriei, în timp ce la băieţi a câştigat Franţa în dauna Spaniei, ceea ce pentru mine a fost nu o dramă, dar mi-a provocat niţică supărare, întrucât Spania jucase  absolut luminos, ba unul din puştii ăia executase în „sferturi” şi un penalty într-un fel nemaivăzut, fabulos. Revin la fete: Germania a jucat extraordinar, dincolo de tenacitatea specific nemţească arătând şi niscai virtuţi tehnice pe care puţini dintre fotbaliştii noştri de primă ligă le au. Iar dintre proaspetele campioane mondiale mi-a reţinut atenţia o domnişoară, pe nume Popp, care zău că ar avea loc în oricare echipă de top de la noi, dar nu numai. E soiul „boldozer”, vânjoasă. La asta însă se adaugă o viteză excepţională şi un simţ al porţii cu totul remarcabil, dovadă că a câştigat titlul de golgheter înscriind nu mai puţine de 9 goluri în 6 partide! ... Ba şi din toate poziţiile: de la 35 de metri cu un şut-bombă, din dribling pornit de la centru, din penalty, cu stângul, cu dreptul, cu capul! Şi să nu credeţi că fotbalul feminin de azi mai seamănă în vreun fel cu divertismentul de acum 5, 10 sau 25 de ani. Nici pomeneală: e fotbal adevărat, tehnic şi rapid, singura diferenţă faţă de cel masculin fiind aceea că aici, la femei, lipsesc de regulă intrările criminale, flegmele în aer sau ţintite pe adversar ori semnele obscene către tribune. Aş zice chiar că, la cel puţin un procedeu, fetele stau mult mai bine decât băieţii: la stopul pe piept! Alaltăieri, în timpul finalei, am avut şi explicaţia pentru jocul ieşit din comun al domnişoarei Popp: este elevă la ea acasă, în Gelsenkirchen, dar joacă în campionat la Duisburg. Merge doar la meciuri, în rest antrenându-se tot acasă, cu juniorii lui Schaulke 04. Băieţi, să fie clar. Mă mai gândesc că dacă tot se poartă naturalizările de străini, ce-ar fi s-o facem româncă? Mai ales că la fizic e cam ca „Săgeată”, poate un pic mai solidă, şi sigur mai rapidă! Iar numele Popp e chiar românesc, dacă eliminăm ultimul „p”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popp, nemţoaica-minune.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Popp, nemţoaica-minune3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei