Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2010 - Anul XV, nr. 180 (4471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lege pentru scutirea de la plata penalităţilor la întreţinere pentru cei cu venituri mici, în vigoare

Vicepreşedintele PC Bogdan Ciucă a anunţat, luni, intrarea în vigoare a unei legi iniţiate de PC privind scutirea de la plata penalităţilor la întreţinere generate de suma restantă a proprietarilor care îşi achită integral cotele de contribuţie în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii.

Ciucă a precizat, într-o conferinţă de presă, că aceste prevederi se vor aplica familiilor al căror venit net lunar pe membru de familie, respectiv al unei persoane singure, nu depăşeşte suma de 1.000 lei.

Bogdan Ciucă a menţionat că nu vor beneficia de această lege românii bogaţi ci românii care, de bună credinţă, vor să plătească dar nu au cu ce.

"La această dată, foarte mulţi români şi datorită crizei, şi datorită pierderii locului de muncă au acumulat datorii la întreţinere, care sunt datoriile cu titlu de bază, şi pentru că nici acestea nu au fost achitate la timp, acestea au generat penalităţi, penalităţi calculate de multe ori aberant, nejustificat şi diferit de la o asociaţie la alta", explicat el.

Potrivit legii, prin cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari se înţelege datoria cu titlu de bază fără suma rezultată din penalităţi.

"Am avut resurse politice să ştergem datorii uriaşe la societăţi private, la societăţi de stat pe care le-am făcut lipsite de datorii şi ulterior le-am vândut unor cunoştinţe mai apropiate sau mai puţin apropiate, clientelei politice sau neclientei politice (...). Credem că este momentul să avem aceeaşi putere şi resursă politică pentru a ajuta şi populaţia săracă din România", a spus el.

Legea mai prevede că sumele cu titlu de penalităţi datorate către asociaţiile de proprietari, anulate conform acestei legi, vor fi anulate şi din obligaţiile contractuale existente între asociaţiile de proprietari şi societatea furnizoare de servicii.

Vicepreşedintele PC a mai precizat că iniţiativa legislativă, care a intrat în vigoare în data de 23 iulie, a fost susţinută, în Parlament, de toate grupurile parlamentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lege pentru scutirea de la plata penalităţilor la întreţinere pentru cei cu venituri mici, în vigoare.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lege pentru scutirea de la plata penalităţilor la întreţinere pentru cei cu venituri mici, în vigoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei