Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Catastrofă

11 morţi după prăbuşirea la Tuzla a unui avion care transporta militari

Avionul AN-2 care s-a prăbuşit, ieri, la Tuzla, aparţinea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc şi avea o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, 11 militari murind iar alţi trei fiind răniţi, transmite MApN, precizând că aeronava s-a prăbuşit luând foc la impactul cu solul.

Potrivit unui comunicat al MApN, la scurt timp după decolare, aeronava a pierdut brusc înălţime şi s-a prăbuşit, luând foc în urma impactului cu solul. Incendiul a fost stins la ora 18.15.

Echipele de intervenţie au găsit 11 persoane decedate în avionul prăbuşit, ieri după-amiază, la Tuzla, alte trei persoane fiind rănite grav, a declarat corespondentului MEDIAFAX prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.

Potrivit prefectului de Constanţa, anchetatorii au găsit în avionul prăbuşit, ieri după-amiază, la aproximativ doi-trei kilometri de pista Aerodromului din Tuzla, 11 persoane decedate, alte trei persoane fiind deja la Spitalul Judeţean din Constanţa.

Claudiu Palaz a mai declarat că, în acest moment, ancheta procurorilor militari este în plină desfăşurare.

Cei trei răniţi în accidentul aviatic de la Tuzla au fost preluaţi şi transportaţi cu un elicopter, la un spital din Bucureşti, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa, Florian Stoian.

El a declarat că pacientul aflat în stare mai gravă va fi preluat de un echipaj SMURD, iar ceilalţi doi vor fi duşi cu ambulanţe la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, de unde vor fi preluaţi de elicopter.

 

AN-2, cel mai mare avion de transport biplan

Avionul de tip Antonov AN-2 este cunoscut ca fiind cel mai mare avion de transport biplan. El a intrat în serviciul Forţelor Aeriene Române în anul 1977, iar în prezent este folosit în Forţele Aeriene Române pentru antrenamentul paraşutiştilor.

AN-2 a fost fabricat la Kiev până la mijlocul anilor '60. Ulterior, producţia a fost transferată în Polonia, unde s-au fabricat peste 12.000 de aparate. Se estimează ca peste 15.500 de aparate au fost fabricate în USSR, Polonia şi China. 6000 sunt în serviciul operatorilor civili.

Aparatul AN-2 este foarte folosit pentru împrăştiere de insecticide şi fertilizanţi în agricultură. De asemenea, câteva aparate AN-2 sunt cunoscute cu echipări VIP pentru şase-opt locuri.

În prezent, avionul AN-2 este folosit în Forţele Aeriene Române pentru antrenamentul paraşutiştilor.

În urmă cu mai puţin de o lună, la 9 iunie, un paraşutist militar de la baza de la Bobocu, judeţul Buzău, a murit după ce, în timpul unor exerciţii de zbor, paraşuta sa nu s-a deschis.

 

Comisie de investigaţie tehnică pentru catastrofa de la Tuzla

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a decis numirea unei Comisii de Investigaţie Tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii catastrofei aviatice la de Tuzla.

"Prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice. Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii militarilor şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate", se arată într-un comunicat MApN.

 

Una dintre victime, chiar comandantul Şcolii de la Boboc

Una dintre victimele accidentului aviatic de la Tuzla este chiar comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc "Aurel Vlaicu", comandorul Nicolae Jianu, transmite corespondentul MEDIAFAX, citând surse din cadrul unităţii.

Potrivit unor surse din cadrul unităţii de la Boboc, în accidentul aviatic de luni după-amiază, de la Tuzla, şi-a pierdut viaţa comandorul Nicolae Jianu, comandant al unităţii din judeţul Buzău.

Comandorul Nicolae Jianu era născut la 6 octombrie 1961 în localitatea Cilieni, din judeţul Olt. Era căsătorit şi avea doi copii. El era pilot clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice şi comandant al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" din 20 decembrie 2007.

În perioada 2002-2005 a fost şef birou navigaţie aeriană şi şeful secţiei securitate zbor la Statul Major al Forţelor Aeriene.

Jianu avea mai multe ordine şi medalii: Ordinul Meritul Militar clasa a III-a ; Ordinul Meritul Militar clasa a II-a ; Ordinul Meritul Militar clasa I ;

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 morţi după prăbuşirea la Tuzla a unui avion care transporta militari.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11 morţi după prăbuşirea la Tuzla a unui avion care transporta militari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei