Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sute de deţinuţi au renunţat la raţiile de pâine în favoarea sinistraţilor

Sute de deţinuţi au renunţat la porţiile de pâine "în semn de sprijin şi compasiune cu cei aflaţi în nevoie", totodată cei privaţi de libertate, dar şi angajaţi ai închisorilor ajutând la ridicarea şi consolidarea digurilor afectate de inundaţii, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Penitenciarul Giurgiu a dispus ca 40 de persoane private de libertate, însoţite de angajaţi ai penitenciarului, să ajute la înălţarea şi consolidarea unui dig aflat într-o zonă joasă, se arată într-un comunicat de luni al ANP.

Din cauza caracterului special al regimului de executare a pedepselor de către deţinuţi, deplasarea lor la muncă s-a făcut sub pază şi supraveghere continuă, mai notează sursa citată.

Tot luni conducerea Penitenciarul Brăila, după ce luase legătura cu Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi Brăila, pentru a identifica zone cu risc, a decis formarea unui detaşament pe bază de voluntariat din 20 de deţinuţi, care execută pedeapsa în regim semideschis.

Aceştia vor acţiona în localitatea Şendreni (Galaţi), identificată de autorităţi ca fiind cu probleme, pentru a participa la consolidarea şi supraînălţarea digului de pe Siret, mai arată ANP.

Penitenciarul Tulcea a primit, luni, o solicitare de la Prefectură referitoare la sprijinirea cu mijloace logistice, precum navele unităţii şi echipajele lor. Astfel, conducerea Penitenciarului Tulcea a dispus ca marţi să fie transporte în localitatea Caraorman din Delta Dunării mai multe materiale, motopompe şi combustibil, toate necesare pentru protejarea digurilor din zonă.

ANP mai arată că, începând de sâmbătă, 20 de persoane private de libertate şi şapte angajaţi din Penitenciarul Botoşani, la cerera autorităţilor din oraşul Dorohoi, ajută la limitarea pagubelor şi salvarea bunurilor victimelor revărsărilor de ape.

Totodată, aproximativ o mie de deţinuţi au decis, benevol, să renunţe la raţia normală de pâine, în semn de sprijin şi compasiune cu cei aflaţi în nevoie, astfel încât până la această dată s-a constituit o rezervă de 485 de pâini la dispoziţia autorităţilor de intervenţie, mai notează ANP, care arată că la cantitatea menţionată, se va adăuga eventuala contribuţie a altor deţinuţi care vor dori să se solidarizeze.

ANP mai arată că la Penitenciarul Galaţi 18 deţinuţi sunt pregătiţi pentru a interveni în localitatea Şendreni.

Potrivit ANP, vineri, 50 de agenţi şi ofiţeri din Penitenciarului Bacău au ajutat la evacuarea oamenilor, animalelor şi bunurilor aflate în localităţile Schineni şi Săuceşti, iar în perioada 23 - 25 iunie, Penitenciarul Aiud a participat cu un efectiv de 50 deţinuţi la îndepărtarea efectelor inundaţiilor din zonă. Totodată în perioada 17 - 18 iunie la Penitenciarul Bistriţa, 60 de deţinuţi au participat la acţiuni de curăţenie pe principalele bulevarde ale oraşului pentru îndepărtarea efectelor furtunii din 16 iunie.

În final, arată ANP, începând cu 28 iunie, 68 de deţinuţi din regim deschis şi 78 din regim închis au participat, pe baza de voluntariat, la aceste acţiuni, încercând să reducă efectele inundaţiilor. Până vineri, persoane private de libertate din regim deschis au acţionat şi pe timpul nopţii, asigurând în permanentă supravegherea digurilor.

Şi celelalte unităţi penitenciare sunt pregătite pentru a interveni in caz de nevoie cu detaşamente formate de deţinuţi, mai arată sursa citată.

ANP precizează că "persoanele private de libertate desfăşoară activităţile productive pe bază de voluntariat, acordându-se pentru munca depusă, zile considerate ca executate din pedeapsă, aceştia nefiind remuneraţi pentru munca prestată".

"De asemenea, merită remarcat efortul angajaţilor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor de a se alătura unor astfel de activităţi umanitare; compasiunea, profesionalismul şi vigilenţa de care aceştia au dat dovadă au făcut posibilă implicarea sistemului penitenciar în acest gen de acţiuni", se arată în finalul comunicatului ANP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de deţinuţi au renunţat la raţiile de pâine în favoarea sinistraţilor.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Sute de deţinuţi au renunţat la raţiile de pâine în favoarea sinistraţilor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei