Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iun 2010 - Anul XV, nr. 151 (4442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: 19 persoane au decedat în urma inundaţiilor, din care 14 în ultimele 24 de ore

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a anunţat, marţi, la videoconferinţa cu prefecţii, că 19 persoane din judeţele Suceava, Botoşani, Cluj, Alba, Bacău, Iaşi şi Vrancea au decedat în urma inundaţiilor, din care 14 în ultimele 24 de ore.

Blaga a precizat că, în urma inundaţiilor, în ultimele şapte zile au decedat 19 persoane, din care şapte din judeţul Suceava, şase din Botoşani, două din Cluj şi câte una din judeţele Alba, Bacău, Iaşi şi Vrancea, alte două persoane fiind date dispărute.

Ministrul le-a atras atenţia prefecţilor că unele decese au fost înregistrate în localităţi în care inundaţiile nu mai puneau probleme şi le-a cerut acestora explicaţii.

Vasile Blaga a cerut autorităţilor locale fermitate în evacuarea persoanelor din zonele inundabile.

''Vă cer salvarea vieţilor omeneşti, în primul rând, chiar împotriva voinţei lor. Mai târziu, probabil, ne vor mulţumi. Rog fermitatea în luarea măsurilor de evacuare şi cer poliţiei să aibă grijă de misiunea sa'' a spus Blaga.

El a precizat că situaţia este în evoluţie şi că prognozele meteo nu sunt foarte optimiste, cerând prefecţilor şi subprefecţilor din judeţele afectate de inundaţii să aibă ca prioritate salvarea vieţilor omeneşti.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a mai spus că în ultimele 24 de ore au fost afectate de inundaţii 136 de localităţi din 18 judeţe, 1.768 de persoane fiind evacuate.

În ultimele şapte zile, inundaţiile au afectat 382 de localităţi din 37 de judeţe, în total fiind evacuate 2.441 de persoane.

Ministrul a adăugat că au fost trimise în judeţele afectate alimente şi apă şi a cerut autorităţilor ca acestea să ajungă ''exact la oamenii care au nevoie de ele''.

Totodată, Blaga a cerut prefecţilor o situaţie exactă a persoanelor decedate în urma inundaţiilor şi a spus că familiile acestora vor primi din fondul de rezervă al Guvernului suma de 5.000 lei.

Blaga a atenţionat că în cursul zilelor de miercuri şi joi vor fi emise alte avertizări hidrologice şi meterologice şi vor fi instituite coduri roşu şi portocaliu pe unele râuri, cerând edililor din zonele afectate să transmită în timp util necesarul de materiale, respectiv motorină, saci cu nisip, veste de salvare şi bărci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: 19 persoane au decedat în urma inundaţiilor, din care 14 în ultimele 24 de ore.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga: 19 persoane au decedat în urma inundaţiilor, din care 14 în ultimele 24 de ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei