Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2010 - Anul XV, nr. 135 (4426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vrancea: Elevi care au jucat în piese de teatru, notificaţi întrucât nu au depus declaraţii de venit

Unsprezece elevi din Vrancea, cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, care au jucat în piese de teatru în 2009 în baza unor contracte de colaborare cu Teatrul "Maior Gh. Pastia" din Focşani au fost notificaţi de Direcţia Generală a Finanţelor Publice pentru că nu şi-au depus declaraţiile de venit.

Unul dintre copii, care nu a depus la Administraţia Financiară formularul 200, a fost amendat.

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Vrancea au explicat că impozitul a fost reţinut la sursă, adică a fost plătit de instituţiile care au organizat spectacole, însă nu au fost depuse şi declaraţiile de venit de către elevi şi de către părinţii lor.

Directorul DGFP Vrancea, Eugen Ciorici, a arătat că toţi cei 11 copii au fost notificaţi pentru că nu au depus la timp declaraţiile 200 referitoare la veniturile înregistrate anul trecut.

Potrivit sursei citate, notificările au fost emise automat prin aplicaţia informatică a DGFP şi trimise la domiciliul elevilor.

"Este vorba despre copiii care au primit bani în baza unor contracte de colaborare cu Teatrul şi Ateneul Popular. Aceste instituţii le-au plătit impozitul la buget însă aplicaţia informatică a constatat că persoanele în cauză nu au depus şi declaraţia 200, privind veniturile de anul trecut. Probabil că aceşti copii sau părinţii lor nu au ştiut că trebuie depusă această declaraţie“, a afirmat Eugen Ciorici.

Directorul a arătat că până acum a fost plătită o amendă pentru nedepunerea la termen a declaraţiilor 200, respectiv 5 lei, adică jumătate din minimum stabilit de lege.

Potrivit acestuia, ceilalţi zece copii vor fi amendaţi în momentul în care vor merge să depună declaraţiile pentru că au depăşit termenul.

La rândul său, directorul Teatrului Municipal "Maior Gh. Pastia", Sorin Francu, a arătat că instituţia pe care o conduce le-a eliberat copiilor adeverinţe de venit tocmai pentru a fi depuse la Administraţia Financiară.

Onorariul cu care au fost plătiţi copiii a fost cuprins între 30 şi 50 lei pentru fiecare spectacol, în funcţie de vârsta artistului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vrancea: Elevi care au jucat în piese de teatru, notificaţi întrucât nu au depus declaraţii de venit.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vrancea: Elevi care au jucat în piese de teatru, notificaţi întrucât nu au depus declaraţii de venit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei