Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2010 - Anul XV, nr. 108 (4399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul promite FMI că va tăia din alocaţia familiei monoparentale şi complementare pentru copii

Guvernul s-a angajat în scrisoarea suplimentară de intenţie cu FMI, obţinută de MEDIAFAX, că va reduce sau direcţiona "mai bine" alocaţia pentru familia monoparentală, precum şi alocaţia complementară pentru copii, în timp ce schema de venit minim garantat va fi exceptată de la reducerea de 15%.

"Schema de venit minim garantat va fi exceptată de la reducerea de 15%, în timp ce alte programe - mai puţin eficiente - vor fi reduse cu mai mult, pentru a realiza reducerea de cheltuieli totală. Mai concret, vom reduce sau vom direcţiona mai bine alocaţia pentru familia monoparentală, precum şi alocaţia complementară pentru copii, aşa cum am convenit cu Banca Mondială. În paralel, vom lucra la reducerea scăpărilor din programul privind venitul minim garantat şi a altor programe sociale, pentru a mări impactul acestora de combatere a sărăciei", se arată în scrisoare.

Un document prezentat în urmă cu o săptămână de MEDIAFAX releva că Guvernul a convenit cu Banca Mondială să reducă limita maximă de venit în funcţie de care sunt acordate alocaţiile familiale, de la 470 lei la 370 lei/persoană, pentru a limita cheltuielile, urmând ca aceste alocaţii să fie acordate diferenţiat, în interiorul a două tranşe de venituri ale familiei.

În document se aminteşte că toate familiile cu copii şi venituri de până la 470 lei/persoană beneficiază în prezent de acelaşi cuantum al prestaţiei sociale, dar anunţă că evoluţia ulterioară a acestui program se îndreaptă spre "sprijinirea mai focalizată" a familiilor cele mai sărace.

Sursa citată relevă totodată că Ministerul Muncii a elaborat un proiect de lege privind instituirea alocaţiei pentru susţinerea familiei, care prevede diferenţierea acordării alocaţiilor familiale în funcţie de veniturile familiilor şi numărul de copii din familie, cu sprijinul mai focalizat al familiilor cu venituri mai mici, respectiv stabilirea a două tranşe de venituri, "eficientizarea" efortului bugetar fără a se depăşi bugetul prognozat pentru 2011 (echivalent cu cel prevăzut pentru 2010) prin revizuirea limitelor de venituri şi cuantumurilor alocaţiei, precum şi menţinerea în continuare a alocaţiei de stat pentru copii ca drept universal acordat tuturor copiilor.

Rezultatele aşteptate de Guvern în urma revizuirii sunt eficienţa în utilizarea alocărilor bugetare prin limitarea sumei maxime totale pe care o persoană sau o familie o poate primi cu titlu de prestaţii sociale, responsabilizarea persoanei sau familiei pentru gestionarea banilor primiţi ca măsură de asistenţă socială, flexibilizarea transferului pretaţiilor dintr-un judeţ în altul în situaţia schimbărilor de domiciliu, urmare a găsirii unui loc de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul promite FMI că va tăia din alocaţia familiei monoparentale şi complementare pentru copii.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul promite FMI că va tăia din alocaţia familiei monoparentale şi complementare pentru copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei