Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2010 - Anul XV, nr. 85 (4376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sute de persoane au fost prezente la promovarea Bucovinei în Parlamentul European

Sute de persoane au participat, aseară, la Parlamentul European, la prezentarea Bucovinei, printre participanţi fiind europarlamentari români, între care Elena Băsescu, dar şi din alte ţări ale UE, alături de comisarul pentru Agricultură Dacian Cioloş şi de personal diplomatic.

Manifestarea a început cu un moment de reculegere în memoria preşedintelui Poloniei, care a murit sâmbătă într-un accident aviatic, autorităţile sucevene luând decizia ca din program să fie scoase dansurile populare.

Participanţii la prezentarea Bucovinei ca ţinut al tradiţiilor, multiculturalismului şi produselor bio au fost primiţi cu cozonac, iar la intrare erau întâmpinaţi de persoane îmbrăcate în costume populare ale celor 12 etnii care convieţuiesc în Bucovina.

Un punct de atracţie pentru vizitatori a fost roata olarului, unde un meşter popular din comuna Marginea a confecţionat din lut mai multe vase.

Alături de el, persoanele care au venit la manifestare au putut vedea cum se încondeiază ouă sau se pictează icoane pe lemn ori sticlă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus participanţilor că Bucovina este Europa în miniatură pentru că în această zonă convieţuiesc armonios de mulţi ani 12 etnii.

El a subliniat că pilonii Bucovinei sunt tradiţiile nealterate, multiculturalismului şi bioland, zona produselor tradiţionale, naturale, cele mai multe cu certificare bio.
Flutur i-a îndemnat pe participanţi să vină să viziteze această zonă unde sunt şi cele şapte mănăstiri UNESCO, prezentate şi în expoziţia de la Parlamentul European.

"Vă invităm să vedeţi aceste mănăstiri acasă, să vedeţi originalul", a spus Flutur.

El i-a invitat pe participanţi să guste din Bucovina, fiind organizat un bufet cu 60 de produse tradiţionale bucovinene, de la cârnaţi şi sarmale până la păstrăv în cetină şi dulciuri, dar şi afinată şi vin.

Prezentă la această acţiune, Elena Băsescu, europarlamentar, a purtat o traistă bucovineană, dar a evitat să facă declaraţii cu privire la acest eveniment.

Pe parcursul manifestării, un violonist al Ansamblului "Ciprian Porumbescu" din Suceava a interpretat "Balada" lui Ciprian Porumbescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de persoane au fost prezente la promovarea Bucovinei în Parlamentul European.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de persoane au fost prezente la promovarea Bucovinei în Parlamentul European0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A venit timpul trimis de
(15 apr 2010, 22:12:23
asteptam cam de mult timp ca cineva sa faca un lucru minunat pentru bucovina bravo organizatorilor....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei