Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2010 - Anul XV, nr. 85 (4376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O asociaţie a taximetriştilor cere Guvernului o nouă ordonanţă în domeniul transporturilor rutiere

Asociaţia Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere cere Guvernului să elaboreze o nouă ordonanţă de urgenţă pentru combaterea pirateriei în transportul rutier de persoane, pe motiv că actul normativ emis recent de Executiv intră în contradicţie cu unele legi aflate în vigoare.

"Această ordonanţă de urgenţă a fost concepută iniţial în scopul combaterii evaziunii fiscale şi a transporturilor ilicite, forma pe care a luat-o în final lovind de fapt şi în transporturile licite, deci în transportatorii oneşti, autorizaţi şi care nu au de-a face cu titlul ordonanţei. Această ordonanţă cu care de fapt suntem de acord până la un anumit punct conţine modificări la legea 38/2003 cu modificările şi completările ulterioare, modificări ce pun în contradicţie articole din lege, contradicţie ce va crea pe de o parte inaplicabilitatea ordonanţei, iar pe de altă parte va crea prejudicii şi distorsiuni sociale atât la nivelul transportatorilor cât şi la nivelul populaţiei din anumite zone ale ţării", afirmă reprezentanţii asociaţiei într-o scrisoare deschisă transmisă premierului Emil Boc.

Guvernul a aprobat, luni, o ordonanţă de urgenţă pentru combaterea pirateriei în transportul rutier de persoane. Actul interzice staţionarea taxiurilor în altă localitate decât cea de autorizare, în vederea efectuării de transport rutier public de persoane în regim de taxi.

Articolul intră însă în contradicţie cu unele articole de lege, arată asociaţia.

"În momentul în care se va aplica ordonanţa, la Aeroportul Otopeni nu vor putea staţiona decât taxiurile autorizate de către Judeţul Ilfov. (...) De asemenea, un caz special îl reprezintă cazurile în care un taxiu, la cererea expresă a clientului, va ajunge în altă localitate de autorizare şi clientul solicită să îl aştepte, moment în care aparatul de taxat intră în poziţia de operare «staţionare», clientul întârzie mai mult de 5 minute, maşina fiind şi din punct de vedere al Codului Rutier în staţionare, şoferul respectiv va intra nevinovat sub incidenţa ordonanţei, fiind sancţionat, sancţiune care depăşeşte cu mult limita bunului simţ, fiind între 1.000 şi 5.000 de lei", arată asociaţia.

Potrivit sursei citate, transportatorii din Ilfov fac foarte des curse taxi din acest judeţ în Bucureşti, unde au sediul multe instituţii (Prefectura, Consiliul Judeţean, Spitalul Judeţean, Administraţia Financiară, Poliţia Rutieră, Garda Financiară etc), iar aplicarea noii ordonanţe le-ar bloca activitatea.

"Este foarte necesară adoptarea în regim de urgenţă a unei alte ordonanţe de urgenţă, aceasta fiind cu adevărat necesară, prin care să facă excepţie de la această ordonanţă taxiurile autorizate în Ilfov şi care circulă pe raza Municipiului Bucureşti şi invers, cele autorizate în Bucureşti şi care circulă în raza Judeţului Ilfov, deoarece nu pot fi acuzaţi transportatorii de aşezarea administrativ-teritorială a instituţiilor statului în acest caz", se mai arată în scrisoarea deschisă, semnată de preşedintele asociaţiei, Mihai Victor Ghisa.

Pe de altă parte, peste 8.000 de transportatori vor protesta miercuri, între orele 09:00 şi 15:00, în faţa sediului Executivului, solicitând dovada aprobării ordonanţei de urgenţă pentru combaterea pirateriei în transportul rutier de persoane, potrivit COTAR.

"Nu ştiu ce au aprobat ei ieri, nu ne-a zis nimeni nimic. Cum au aprobat luni, când şedinţele de guvern se ţin miercuri? Noi nu credem că ordonanţa a fost aprobată", a declarat, marţi, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu.

La miting vor participa aproximativ 8.000 de persoane cu 7.000 de vehicule, care se vor alinia pe bulevardul Kiseleff de la Muzeul Antipa la Piaţa Presei Libere. Între orele 15.00 - 16.30 este programată retragerea participanţilor.

Vasilescu a spus că dacă în timpul protestului nu vor primi din partea Executivului o dovadă că actul normativ a fost aprobat vor relua protestele la 21 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O asociaţie a taximetriştilor cere Guvernului o nouă ordonanţă în domeniul transporturilor rutiere.
 Vizualizări articol: 397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O asociaţie a taximetriştilor cere Guvernului o nouă ordonanţă în domeniul transporturilor rutiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei