Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 apr 2010 - Anul XV, nr. 84 (4375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cele 34 de persoane acuzate de infracţiuni informatice vor rămâne în arest

Cele 34 de persoane acuzate de infracţiuni informatice vor rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Piteşti a respins, ieri seară, ca nefondate recursurile avocaţilor acestora la măsura arestării preventive pentru 29 de zile dispusă de Tribunalul Vâlcea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Piteşti, judecarea recursurilor a început în jurul orei 12.00, acuzaţii fiind aduşi în sala de judecată în grupuri de câte şapte - opt persoane, cu excepţia lui Nicolae Popescu, cel care a dispărut din clădirea Tribunalului Vâlcea după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere cu puţin timp înainte ca magistraţii Tribunalului să emită mandat de arestare preventivă pe numele lui, în prezent acesta fiind dat în urmărire naţională şi fiind căutat de Poliţie.

Sentinţa de ieri seară a Curţii de Apel Piteşti, dată în şedinţă publică, este definitivă.

La ora transmiterii acestei ştiri, cele 33 de persoane, între care şi o fată din Bucureşti, au fost duse cu cinci dube de Poliţie spre arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.

Curtea de Apel Piteşti a judecat, ieri, recursurile înaintate de apărătorii celor 34 de persoane acuzate de infracţiuni informatice, pe numele cărora Tribunalul Vâlcea a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Inculpaţii aflaţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au fost transportaţi la Piteşti sub escortă.

Tribunalul Vâlcea a emis, în 7 aprilie, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele tuturor celor 34 de persoane reţinute cu o zi înainte de procurorii DIICOT, pentru infracţiuni informatice, toţi contestând decizia instanţei.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Vâlcea, persoanele pe numele cărora au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani, între care şi o fată din Bucureşti, au fost introduse în arestul Poliţiei Judeţene Vâlcea, cu excepţia unuia dintre ei, Nicolae Popescu, în vârstă de 30 de ani, din Alexandria, care a plecat de la Tribunalul Vâlcea înainte ca instanţa să emită mandatele de arestare şi care a fost dat în urmărire naţională.

Persoanele arestate preventiv de către magistraţii Tribunalului Vâlcea sunt acuzate de infracţiuni informatice precum fals informatic în formă continuată, înşelăciune calificată cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată, fraude informatice, iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, unii dintre cei 34 fiind acuzaţi de toate cele cinci infracţiuni.

Cei 34 sunt Florin Dan Mişcoci, Alexandru Răduţ, Marius Adrian Ologu, Marian Sorin Grigorie, Laurenţiu Dumitru Anghel, Vasile Petronel Avram, Florin Buceag, Iulian Stere, David Gabriel Cârstea, Narcis Nicolae Petrache, Sebastian Lungu, Bogdan Mehedinţu, Daniel Alexandru Ciomag, Aurel Cătălin Dincă, Gheorghe Tiberiu Budărescu, Ionuţ Sorin Dumitru, Gabriel Drăghici, Nicolae Cristian Ciucă, Nicolae Popescu, Dumitru Daniel Busogioiu, Ovidiu Vlad Cristea, Ştefan Iordachi, Florin Nicula, Nicolae Andrei Paraschiva, Cătălin Sârbu, Marian Lovită Priboi, Mihaela Florina Ungureanu, Vlad Nicolae Vrapciu, Flore Valentin Boje, Alin Constantin Cotă, Florin Dorin Răducu, Călin Cornel Fălcuşan, Alexandru Nicolăescu, Claudiu Marian Turica.

Potrivit reprezentantilor Tribunalului Vâlcea, mandatele sunt valabile din 7 aprilie pâna în 5 mai.

Zeci de persoane au fost duse, marţea trecută, la audieri la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Vâlcea în cadrul unei anchete privind licitaţii frauduloase pe internet, unde procurorii au colaborat cu ofiţerii FBI şi Secret Service.

Simultan cu acţiunea procurorilor DIICOT, au fost făcute percheziţii domiciliare în Praga (Cehia) - zece, în Statele Unite ale Americii - şapte, fiind vizaţi alţi membri ai grupărilor infracţionale organizate.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2006, trei grupări infracţionale organizate au acţionat pe teritoriul mai multor state - Spania, Italia, Franţa, Noua Zeelandă, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada, Elveţia, organizând licitaţii frauduloase prin intermediul internetului.

Până în prezent, au fost identificate peste 800 de victime, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 de euro.

Marţea trecută, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost făcute 101 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti - 31 şi în judeţele Vâlcea - 41, Teleorman - 12, Timiş - patru, Argeş, Prahova, Braşov, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Suceava, Botoşani, Bacău.

Potrivit Poliţiei Române, cele trei grupări infracţionale sunt formate din peste 250 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele 34 de persoane acuzate de infracţiuni informatice vor rămâne în arest.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cele 34 de persoane acuzate de infracţiuni informatice vor rămâne în arest5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei