Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 apr 2010 - Anul XV, nr. 83 (4374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Omagiu

O delegaţie a polonezilor din Suceava va participa la funeraliile preşedintelui Lech Kaczynski

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie a Uniunii Polonezilor din România va participa la funeraliile preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, şi ale celorlalte personalităţi poloneze care au murit în urma accidentului aviatic care a avut loc sâmbătă, în Rusia. Preşedintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, a spus că va fi prezent la ceremoniile funerare din Polonia, precizând că alături de el vor fi prezenţi şi mai mulţi preoţi catolici şi membri ai comunităţii poloneze din Suceava. De altfel, în cursul zilei de ieri, la toate bisericile catolice din judeţul Suceava au fost ţinute slujbe, în limba polonă, de pomenire şi în memoria victimelor accidentului aviatic din Rusia. Sutele de polonezi care au participat la slujbe în toate bisericile din judeţ au rostit rugăciuni pentru cei care au murit în accidentul din Rusia, iar la sfârşitul slujbelor clopotele bisericilor au bătut în memoria victimelor. La Suceava, după slujba de la Catedrala Romano-Catolică, membrii comunităţii poloneze au mers la sediul Uniunii Polonezilor din România, unde au ţinut un moment de reculegere pentru victimele accidentului aviatic şi au intonat imnul Poloniei.

 

„Nu am cuvinte pentru a putea exprima durerea pe care o simt”

Preşedintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, a declarat că în următoarele zile polonezii din Suceava vor veni la sediul Uniunii pentru a depune flori şi a aprinde lumânări la tabloul preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski.

Longher a spus că accidentul aviatic din Rusia „este o tragedie pentru întreaga comunitate a polonezilor. Nu am cuvinte pentru a putea exprima durerea pe care o simt şi nici acum nu îmi vine să cred că s-a întâmplat aşa ceva. În accident au murit foarte mulţi prieteni, oameni pe care i-am cunoscut şi care au fost alături de noi, de Uniunea Polonezilor din România. Suntem şocaţi de ceea ce s-a întâmplat şi tuturor nu ne vine să credem că a fost posibil aşa ceva”, a spus Ghervazen Longher. El a adăugat că o mare parte dintre cei care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Rusia au sprijinit proiectele Uniunii Polonezilor din România, unii dintre ei fiind prezenţi la diverse evenimente organizate de polonezii din judeţul Suceava.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că şi în după-amiaza zilei de ieri, la bisericile catolice din judeţ au fost oficiate slujbe, iar clopotele au bătut în memoria preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, şi a celorlalte victime ale accidentului aviatic.

Uniunea Polonezilor din România are peste 7.000 de membri, dintre care 6.000 sunt din judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O delegaţie a polonezilor din Suceava va participa la funeraliile preşedintelui Lech Kaczynski.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O delegaţie a polonezilor din Suceava va participa la funeraliile preşedintelui Lech Kaczynski0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PROSTEEEAAAA trimis de
(12 apr 2010, 15:05:43
cum dracu ai ajuns peresdinte la ****ci cand nu stii sa "editezi" 2-3 fraze ....te faci de ras in fiecare clipa..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei