Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 apr 2010 - Anul XV, nr. 79 (4370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicii de familie ar putea elibera de mâine reţete compensate şi gratuite

Reprezentanţii medicilor de familie au anunţat, la finalul discuţiilor de la Ministerul Sănătăţii, că negocierile vor continua astăzi şi că, dacă se va ajunge la un acord, se va încheia un protocol, iar de mâine, se va relua eliberarea reţetelor compensate şi gratuite.

Liderii organizaţiilor medicilor de familie au spus, marţi, după cele şase ore de discuţii de la Ministerul Sănătăţii, că au fost identificate "câteva puncte", că trebuie văzut dacă acestea pot fi rezolvate şi dacă soluţiile vor fi susţinute de colegii din teritoriu.

Nu există un rezultat concret al întâlnirilor, au spus liderii organizaţiilor medicilor de familie, aceştia susţinând că, astăzi, ar putea fi chiar şi 12 ore de discuţii.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a spus că dezbaterea, din punctul lui de vedere, "trebuia să aibă loc mult mai devreme".

"Cred că s-au găsit puncte de vedere, dar discuţiile vor continua astăzi, în prezenţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate", a declarat Cseke Attila.

Doina Mihăilă, liderul Patronatului Medicilor de Familie, a susţinut că în urma discuţiilor, s-a reuţit să se ajungă la anumite puncte de vedere şi că au fost identificate anumite probleme.

"Probabil astăzi va fi semnat un protocol care să aibă valoare juridică şi, dacă vom semna acest protocol, probabil de poimâne (mâine - n.r.) să oferim reţete compensate, gratuite şi trimiteri", a declarat Mihăilă.

De asemenea, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Rodica Tănăsescu, a spus că marţi "s-au făcut paşi importanţi", dar că sunt "foarte multe lucruri tehnice care trebuie rezolvate astăzi", fiind "multe lucruri extrem de dificile". "Suntem pe calea cea bună", a conchis Tănăsescu.

Astăzi vor fi discutate punctual normele de aplicare a contractului-cadru privind acordarea asistenţei medicale pe 2010 şi contractul individual semnat de fiecare furnizor de servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate de care aparţine.

Discuţiile vor începe la ora 9.00, la CNAS. "Vom lua cu noi apă şi sandwich-uri şi vom discuta punct cu punct fiecare din normele de aplicare a contractului-cadru privind acordarea asistenţei medicale pe 2010 şi contractul individual semnat de fiecare furnizorr de servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate de care aparţine", a declarat Rodica Tănăsescu.

Aproape 20 de medici de familie au aşteptat în faţa sediului Ministerului Sănătăţii rezultatul negocierilor de marţi.

Încă de la ora 10.00, medicii de familie s-au întâlnit în Piaţa Universităţii, de unde au plecat în marş între Universitate şi sediul Ministerului Sănătăţii.

Medicii de familie au anunţat, în 1 aprilie, că nu vor semna contractul cu CNAS până nu vor primi sumele necesare funcţionării asistenţei medicale primare, respectiv aproximativ 10.000 de lei pentru finanţarea cabinetului, faţă de media de 4.200 de lei cât sunt acum. În plus, liderii organizaţiilor reprezentative ale medicilor de familie au anunţat că, începând din 1 aprilie, nu mai prescriu reţete compensate şi gratuite, întrucât nu au contractul-cadru de acordare a asistenţei medicale.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor a cerut amânarea cu trei luni a aplicării contractului-cadru pe 2010 pentru ca actul normativ să poată fi dezbătut împreună cu medicii de familie.

Contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în 2010 a fost aprobat de Guvern în şedinţa din 31 martie şi publicat în 1 aprilie în Monitorul Oficial. Prevederile noului contract-cadru au intrat în vigoare tot de la 1 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie ar putea elibera de mâine reţete compensate şi gratuite.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii de familie ar putea elibera de mâine reţete compensate şi gratuite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei