Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 apr 2010 - Anul XV, nr. 79 (4370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestaţii în 30 de oraşe, miercuri, pentru a marca un an de la protestele din Chişinău

"Noii Golani" organizează, miercuri, o serie de manifestaţii pentru a marca un an de la protestele anticomuniste de la Chişinău, persoane din 30 de oraşe din România şi Republica Moldova anunţând până în prezent că vor participa la acestea.

Conform unui comunicat al Organizaţiei "Noii Golani" remis agenţiei MEDIAFAX, astfel, oamenii se vor aduna, cu începere de la ora 18.00, la Chişinău, în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi la Bălţi, în faţa Primăriei. De la ora 20.00 sunt de asemenea anunţate adunări la Nisporeni şi Floreşti.

În România, persoanele care doresc să comemoreze evenimentele petrecute în urmă cu un an în Republica Moldova se pot aduna, cu începere de la ora 20.00, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la Bistriţa în Piaţa Petru Rareş, la Braşov la fântâna arteziană din Piaţa Sfatului, în faţa Muzeului de istorie din Botoşani, pe platoul Dacia din Buzău şi la crucea de lângă Catedrala ortodoxă din Caransebeş.

Tot de la ora 20.00 sunt anunţate comemorări la Cluj, în faţa Catedralei Ortodoxe, la statuia Victoria din parcul de la Primăria din Constanţa, în Parcul Primăriei din Cugir, în Parcul Mic din Dej, în Parcul Cetăţii la statuia lui Mihai Eminescu din Deva.

La Galaţi, comemorările vor avea loc, tot cu începere de la ora 20.00, lângă Teatrul Dramatic, la Hunedoara vor fi organizate la Monumentul Eroilor de lângă hotelul Rusca, la Iaşi în parcul Voievozilor, iar la Petroşani în faţa hotelului Onix. De asemenea, sunt anunţate manifestaţii la Piteşti, în Piaţa Milea, la Monumentul Eroilor din Decembrie 1989, la Ploieşti în Piaţa Victoriei din faţa Primăriei, la monumentul pentru eroii din Decembrie 1989, la Sibiu în faţa Casei de Cultură şi la Oradea în faţa statuii lui Mihai Viteazul.

Tot pentru miercuri, la ora 20.00, sunt programate manifestări la Suceava, la Biserica Trei Clopote, la Slobozia în faţa Catedralei ortodoxe, pe platoul Prefecturii din Târgovişte, pe scările Catedralei din Timişoara, în faţa Catedralei din Tulcea şi la statuia lui Ştefan cel Mare din Vaslui.

Organizatorii spun că îşi propun ca pe 7 aprilie să aprindă o lumânare pentru victimele protestelor anticomuniste de la Chişinău, din 2009.

"Acum un an, tinerii din Republica Moldova au ieşit pe străzile Chişinăului pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor din 5 aprilie. Sute de persoane au fost arestate, unele dintre ele suferind torturi groaznice. Au fost înregistrate 4 decese în condiţii foarte suspecte: Valeriu Boboc, Eugen Tapu, Ion Tibuleac şi Maxim Canisev", se arată în comunicat.

"Sperăm ca acum, la un an de la Revoluţia de la Chişinău, oameni din cât mai multe localităţi vor aprinde lumânări în locuri simbolice pentru oraşul lor. Vrem astfel să arătăm că jertfa acestora, pentru libertatea românilor din dreapta Prutului nu este uitată şi este cinstită aşa cum se cuvine", se mai arată în comunicat.

La 7 aprilie 2009, la Chişinău, au avut loc proteste la care au participat numeroase persoane care au reclamat fraudarea scrutinului de la 5 aprilie. Autorităţile au folosit forţa pentru a suprima revolta , mai multe persoane - în majoritate tineri - fiind rănite sau arestate. Fostele autorităţi moldovene conduse de Vladimir Voronin au acuzat România de implicare în protestele faţă de regimul comunist de la Chişinău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestaţii în 30 de oraşe, miercuri, pentru a marca un an de la protestele din Chişinău.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manifestaţii în 30 de oraşe, miercuri, pentru a marca un an de la protestele din Chişinău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei