Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2010 - Anul XV, nr. 27 (4318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buget de 439 milioane lei pentru extinderea şomajului tehnic, pentru 200.000 angajaţi

Guvernul va aloca pentru prelungirea în 2010 a facilităţilor acordate prin şomajul tehnic, cu suportarea de către stat a unei plăţi din salariul angajatului şi scutire de la plata unor obligaţii fiscale, un buget total de 439 milioane lei, pentru intrarea în acest sistem de şomaj a 200.000 de angajaţi.
Bugetul care va fi alocat în acest an pentru şomajul tehnic a fost anunţat de premierul Emil Boc, în discursul susţinut în Camera Deputaţilor privind priorităţile legislative ale Guvernului.
Boc a arătat că, în 2009, de facilităţile acordate prin şomajul tehnic au beneficiat circa 5.500 de firme şi un număr total de 260.000 angajaţi.
Premierul a anunţat recent că Guvernul va aproba la începutul lunii februarie un act normativ care va reglementa şomajul tehnic ca modalitate de bază pentru protejarea angajaţilor, cu începere de la 1 februarie 2010, după sistemul aplicat anul trecut.
Prelungirea şomajului tehnic pentru 2010 va fi decisă în şedinţa de vineri a Guvernului.
Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat recent că, în 2009 - când această măsură privind şomajul tehnic a fost pusă în aplicare astfel încât un angajat era trimis în şomaj tehnic maximum trei luni, timp în care angajatorul îi plătea un salariu de 75%, iar statul nu încasa impozite pe venit şi plătea în contul salariatului CAS - costurile au fost de 300 milioane lei şi aproximativ un milion de persoane au beneficiat de această măsură.
Sindicaliştii afiliaţi la Cartel Alfa au reluat, luni, pichetarea sediului Ministerului Finanţelor, aceasta fiind cea ce-a doua săptămână de proteste, la acţiunea de luni participând angajaţi din industria uşoară.
Sindicaliştii de la "Cartel Alfa" nu vor înceta protestele până când nu va intra în vigoare actul normativ care va prelungi şomajul tehnic şi în acest an. Chiar dacă premierul Emil Boc a spus, vineri, că în această săptămână va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă în acest sens, sindicaliştii spun că vor continua protestele, pentru că "nu mai cred în promisiuni" şi vor opri pichetările atunci când ordonanţa va intra în vigoare, a spus Dumitriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buget de 439 milioane lei pentru extinderea şomajului tehnic, pentru 200.000 angajaţi.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buget de 439 milioane lei pentru extinderea şomajului tehnic, pentru 200.000 angajaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei