Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2010 - Anul XV, nr. 27 (4318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suspect de crimă în Irlanda, vicepreşedinte PDL Hunedoara s-a remarcat prin "generozitatea" cu care şi-a acordat compensaţii

Fost avocat, apoi director de firmă desprinsă din fostul combinat siderurgic Hunedoara şi ulterior adjunct la APIA, Marian Mihalache, suspect în cazul crimei din Dublin, a devenit cunoscut prin decizia de a-şi acorda, ca şef la Eco Sid, 180 de salarii compensatorii dacă i s-ar fi desfăcut contractul.
Vicepreşedinte PDL Hunedoara Marian Mihalache, suspectul principal în cazul crimei din Dublin, era "un bărbat liniştit, care ajuta pe toată lumea", spun despre el vecinii din cartierul Gojdu, lângă sediul Poliţiei municipiului Deva, unde locuia împreună cu a doua fostă soţie şi cu unul dintre copii.
"Nu l-am auzit niciodată certându-se cu soţia. Era politicos, dar nu stătea prea mult la discuţii cu vecinii din bloc", spune una dintre vecinele familiei.
Vecinii susţin că nu ştiau ce se petrecea cu adevărat în viaţa bărbatului de 48 de ani, ci doar câţiva prieteni apropiaţi.
"Divorţase în vara anului 2009 de a doua soţie, care este medic pediatru, însă continua să locuiască împreună cu ea şi cu fiul cel mic, care e elev la cel mai bun colegiu din Deva şi olimpic la matematică. Mai are o fată din prima căsnicie, majoră, care a născut de curând. Cu Loredana era de mai mulţi ani. De fapt, ea a fost principalul motiv pentru care a divorţat. Divorţul a fost pronunţat de comun acord, însă, după el, nu mai era aşa de entuziasmat de despărţire, mai ales că Loredana refuza să se întoarcă din străinătate. Probabil aşa s-a ajuns aici", a spus unul dintre apropiaţii lui Marian Mihalache.

 

Şi-a acordat 180 de salarii compensatorii

Fost angajat al Ocolului Silvic Hunedoara, Marian Mihalache a intrat în viaţa politică, în PD, în urmă cu zece ani, la scurt timp după ce a absolvit Facultatea de Drept din Sibiu. Timp de câţiva ani, a fost avocat, până în mai 2005, când a fost numit director al firmei Eco Sid Hunedoara, care se ocupă cu ecologizarea fostei platforme siderurgice.
El a devenit cunoscut prin decizia de a-şi acorda singur, pe vremea când deţinea funcţia de director al Eco Sid, 180 de salarii compensatorii, în cazul în care i s-ar fi desfăcut contractul individual de muncă.
Decizia a provocat un scandal la vremea respectivă, fiind contestată în instanţă de Primăria Hunedoara, în subordinea căreia se află firma desprinsă din combinatul siderurgic.
"Marian Mihalache a făcut fals în acte. Şi-a semnat singur să primească 180 de salarii compensatorii. Salariul brut al directorului era de 3.800 de lei, la care se adăugau sporurile de 50 la sută. Explic cum a procedat. Contractul de muncă al directorului SC Eco Sid SA Hunedoara a fost încheiat în data de 1 mai 2005, iar în 1 februarie 2008 la acesta a fost adăugat un act adiţional, prin care la capitolul al optulea - «Alte clauze» - la aliniatul al treilea, a fost introdus următorul conţinut: «În situaţia în care se va dispune modificarea unilaterală a contractului individual de muncă, fără acordul angajatului, angajatorul va fi obligat la plata unei despăgubiri, echivalentul a 180 de salarii şi a cotelor aferente, care i s-ar fi cuvenit pe o perioadă de 15 ani, dacă nu s-ar fi dispus modificarea", a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada.
Potrivit acestuia, după scandalul iscat şi după ce a fost acţionat în instanţă de Primăria Hunedoara, Marian Mihalache a demisionat din funcţie şi nu a beneficiat de nici un ban.

 

Director al APIA Hunedoara de anul trecut

În luna noiembrie 2009, Marian Mihalache a fost numit director coordonator adjunct al APIA Hunedoara.
Pe linie de partid, Marian Mihalache a devenit, în 2004, vicepreşedintele al PDL Hunedoara, fiind cooptat în staff-ul judeţean de campanie pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut.
Surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX că, în ultima campanie electorală, cea pentru alegerile prezidenţiale, Mihalache "nu s-a implicat activ".

 

Crimă la Dublin

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Hunedoara Marian Mihalache, care este şi director coordonator adjunct al APIA Hunedoara, este principalul suspect în cazul uciderii unei românce în capitala Irlandei, declarau, luni, corespondentului MEDIAFAX, surse judiciare.
Potrivit directorului coordonator al APIA Hunedoara, Veronica Burungel, Marian Mihalache a fost în concediu după ce a acuzat dureri grave de spate, iar luni trebuia să se prezinte la locul de muncă, însă nu a făcut-o.
MAE a transmis, ieri, la solicitarea MEDIAFAX că cetăţeanul român acuzat în cazul uciderii unei conaţionale din Dublin a fost reţinut de autorităţile locale iar misiunea diplomatică a României la Dublin, i-a pus la dispoziţie o listă cu avocaţi la care poate apela în apărarea sa.
Pe de altă parte, preşedintele PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat, ieri, corespondentului MEDIAFAX, că vicepreşedintele PDL Hunedoara Marian Mihalache ar putea fi exclus din partid, conform regulamentului, dacă instanţa îl va găsi vinovat.
Loredana Pricăjan, în vârstă de 34 de ani, a fost înjunghiată brutal de 20 de ori cu un cuţit, iar atacatorul său ar fi încercat apoi să se sinucidă, înjunghiindu-se în gât. În acest caz ar fi fost vorba despre o dispută de cuplu. Pricăjan ar fi rupt relaţia cu acest bărbat şi aceasta ar fi putut provoca atacul, potrivit poliţiei irlandeze. Suspectul a fost dus la spitalul St Vincent, iar el ar putea să se prezinte ieri în faţa Curţii districtuale din Dublin.
Femeia trăia în Irlanda de mai mulţi ani şi lucra ca asistentă medicală la un cămin. Fostul partener al femeii ar fi fost de profesie avocat.
Românca a fost găsită înjunghiată mortal, joia trecută, într-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management, în Dublin, alături de un bărbat care a supravieţuit şi a fost transportat la spital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspect de crimă în Irlanda, vicepreşedinte PDL Hunedoara s-a remarcat prin "generozitatea" cu care şi-a acordat compensaţii.
 Vizualizări articol: 633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suspect de crimă în Irlanda, vicepreşedinte PDL Hunedoara s-a remarcat prin "generozitatea" cu care şi-a acordat compensaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei