Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2010 - Anul XV, nr. 27 (4318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Boc le cere oamenilor de afaceri să trimită direct la cabinetul premierului dovezi de licitaţii trucate

Premierul Boc a cerut oamenilor de afaceri să transmită direct la cabinetul primului-ministru dovezi de licitaţii trucate pentru proiecte finanţate din fonduri comunitare şi a avertizat din nou că va demite persoanele din conducerea autorităţilor de management care favorizează anumite firme.
Atenţionarea a fost transmisă la finalul reuniunii de ieri a comitetului interministerial pentru gestionarea fondurilor comunitare.
"Am avut o discuţie foarte dură şi tăioasă, în care am atenţionat că toţi cei care vor mai schimba regulile de atribuire a contractelor finanţate din bani europeni vor fi demişi şi sancţionaţi ca atare. Orice dovadă să fie adresată direct la cabinetul primului-ministru", a spus Boc.
El a precizat că în maximum zece zile vor fi stabilite regulile de acordare a garanţiilor de stat pentru autorităţile locale care cofinanţează proiecte cu fonduri comunitare şi că va inspecta personal modul în care autorităţile de management soluţionează dosarele depuse pentru astfel de proiecte.

 

"Regulile sunt schimbate în timpul jocului"

Săptămâna trecută, după o discuţie cu sindicatele şi patronatele, premierul Boc a avertizat că va demite conducerea autorităţilor de management care organizează licitaţii pentru proiecte finanţate din fonduri UE, dar în cazul cărora se dovedeşte că schimbă modalitatea de evaluare a ofertelor după stabilirea criteriilor de licitaţie, pentru a favoriza anumite firme.
El a arătat că există foarte multe nemulţumiri legate de anumite proceduri de achiziţii publice şi gestionare a fondurilor europene de către structuri guvernamentale, în care "regulile sunt schimbate în timpul jocului".
Ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti i-au reclamat premierului Emil Boc, în urmă cu aproximativ o săptămână, că firme străine prezente în România acuză tergiversarea deciziilor în justiţie şi schimbarea abuzivă a câştigătorului unei licitaţii, prin anularea nejustificată a procedurii, solicitând rezolvarea problemelor, au declarat atunci, agenţiei MEDIAFAX, surse diplomatice.
"Bazat pe informaţiile primite din partea companiilor străine, ambasadorii au reclamat că durata proceselor comerciale este prea mare, iar numeroase licitaţii sunt anulate nejustificat, cu schimbarea câştigătorului", au arătat sursele citate.
Potrivit acestora, premierul i-a informat că Guvernul intenţionează să modifice din nou legislaţia achiziţiilor publice, pentru a simplifica şi clarifica procedurile de licitaţie.
Şeful Guvernului a explicat totodată că reforma justiţiei urmăreşte şi reducerea duratei aferente proceselor.
 

Legislaţia achiziţiilor publice ar putea fi modificată

Surse ministeriale au declarat recent agenţiei MEDIAFAX că Guvernul intenţionează să modifice din nou legislaţia achiziţiilor publice, pentru a simplifica procedurile de absorbţie a fondurilor comunitare, prin introducerea unor reguli clare de verificare a licitaţiilor, care să elimine suprapunerea de atribuţii între instituţii sesizată până în prezent.
Potrivit acestora, o astfel de suprapunere are loc în cazul procedurilor de achiziţii publice, care sunt verificate atât de instituţia autorizată în acest sens, respectiv Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, cât şi de către autorităţile de management pentru programele sectoriale.
Legislaţia achiziţiilor publice a fost modificată de două ori în decursul anului trecut, în consultare cu experţii Comisiei Europene, pentru simplificarea procedurilor de licitaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc le cere oamenilor de afaceri să trimită direct la cabinetul premierului dovezi de licitaţii trucate.
 Vizualizări articol: 351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc le cere oamenilor de afaceri să trimită direct la cabinetul premierului dovezi de licitaţii trucate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei