Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2010 - Anul XV, nr. 4 (4295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 500 de şoferi prinşi conducând băuţi în perioada sărbătorilor de iarnă au rămas fără permis

Peste 500 de şoferi au rămas fără permis în perioada sărbătorilor de iarnă, după ce au fost prinşi de poliţişti conducând băuţi pe drumurile publice, potrivit Poliţiei Române.
În perioada sărbătorilor de iarnă, 517 de şoferi au fost prinşi de poliţiştii de la Rutieră conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Dintre aceştia, 372 au fost sancţionaţi contravenţional, iar pentru 145 poliţiştii au întocmit dosare penale. Toţi cei 517 de şoferi au rămas fără permis de conducere, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
"De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele", potrivit sursei citate.
Poliţia Română menţionează că, potrivit legislaţiei, conducerea pe drumurile publice a unei maşini de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani.
În perioadele 24 - 27 decembrie 2009 şi 31 decembrie 2009 - 4 ianuarie 2010, Poliţia Rutieră a asigurat fluenţa şi siguranţa pe drumurile publice, în special pe cele spre Valea Prahovei şi Valea Oltului. De asemenea, poliţiştii rutieri au fost prezenţi şi pe principalele artere de circulaţie din Capitală şi din judeţele Ilfov, Prahova, Braşov, Argeş, Vâlcea, Teleorman, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Bihor, unde au asigurat desfăşurarea circulaţiei în condiţii optime, precizează sursa citată.
"Prezenţa activă a poliţiştilor în stradă în perioada 24 - 27 decembrie 2009 a dus la reducerea cu 35 la sută a numărului de accidente rutiere grave faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, 80 faţă de 122, şi a numărului de răniţi grav cu 40 de procente, 78 faţă de 131 în 2008", se mai arată în comunicat.
Totodată, Poliţia Română mai arată că, între 31 decembrie 2009 şi 4 ianuarie 2010, faţă de perioada similară a anului 2008, a scăzut numărul accidentelor grave cu 20 la sută, de la 54 la 43, şi al persoanelor rănite grav în urma acestor accidente cu 32 de procente, de la 57 la 39.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de şoferi prinşi conducând băuţi în perioada sărbătorilor de iarnă au rămas fără permis.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 500 de şoferi prinşi conducând băuţi în perioada sărbătorilor de iarnă au rămas fără permis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei