Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2009 - Anul XIV, nr. 287 (4273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultatele primelor exit-poll-uri la alegerile din România, preluate de presa internaţională

Primele sondaje efectuate la ieşirea de la urne, care prezintă rezultatele până la ora 19.00 şi au fost difuzate la încheierea procesului electoral din România, au fost preluate de principalele agenţii şi mass media internaţionale, care subliniază că ambii candidaţi îşi revendică victoria.
Candidatul opoziţiei la alegerile din România, Mircea Geoană, l-a devansat pe preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, la alegerile prezidenţiale din România, transmite Bloomberg, citând un sondaj realizat de INSOMAR, care îl creditează pe Geoană cu 52 la sută, iar pe Băsescu cu 48 la sută.
Cei doi candidaţi îşi revendică victoria la alegerile de duminică, imediat după închiderea voturilor, relatează şi AFP, prezentând cele patru sondaje de opinie realizate la ieşirea de la urne, dintre care doar unul, cel realizat de CSOB, îi dă pe cei doi candidaţi la egalitate
Associated Press afirmă, de asemenea, că fostul ministru de Externe Mircea Geoană l-a învins pe Traian Băsescu, citând declaraţiile celor doi candidaţi la închiderea urnelor.
AP citează sondajele efectuate de INSOMAR şi CURS (care îl creditează pe Geoană cu 50,8 la sută şi pe Băsescu cu 49,2 la sută), adăugând că Geoană i-a mulţumit liberalului Crin Antonescu, care în primul tur a câştigat 20 la sută din voturi şi care l-a sprijint pe acesta la scrutinul de duminică.
Agenţia americană adaugă, de asemenea, că primul tur de scrutin din 22 noiembrie a fost marcată de acuzaţii de vot multiplu şi cumpărare de voturi.
Reuters îl prezintă câştigător pe Mircea Geoană, citând exit-poll-ul realizat de CURS pentru televiziunea română, adăugând însă că rezultatele sunt foarte strânse. Cu toate acestea, ambii candidaţi reclamă victoria, adaugă agenţia britanică.
Postul de televiziune BBC preia sondajul CURS şi îl prezintă pe Geoană câştigător, subliniind însă că ambii candidaţi îşi revendică victoria.
Cotidianul american New York Times prezintă, de asemenea, rezultatele exit-poll-urilor care îl dau victorios pe liderul social-democrat, dar subliniază că persoanele intervievate la secţiile de votare din jurul capitalei s-au declarat dezamăgite, afirmând că au mers la urne pentru schimbare şi pentru o minimă stabilitate politică într-un moment de criză economică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele primelor exit-poll-uri la alegerile din România, preluate de presa internaţională.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultatele primelor exit-poll-uri la alegerile din România, preluate de presa internaţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei