Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2009 - Anul XIV, nr. 287 (4273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană:

Împreună am învins, e şi victoria lui Crin, e o noapte frumoasă pentru democraţie

Candidatul PSD Mircea Geoană a declarat, aseară, după ce exit-poll-urile l-au dat câştigător în cursa pentru Cotroceni, că e o noapte frumoasă pentru democraţie, că e o victorie muncită, e şi victoria lui Crin Antonescu în aceeaşi măsură, mulţumind şi liberalilor.
"Este o noapte frumoasă pentru democraţie, o victorie muncită şi vă mulţumesc celor care mi-aţi acordat încrederea, celor care şi-au pus încrederea înmine, colegilor de partid, staff-ului şi în primul rând lui Crin Antonescu şi prietenilor liberali. Este victoria lui Crin, în aceeaşi măsură este victoria mea", a spus liderul PSD.
El a apreciat că ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni depăşeşte o coaliţie, o alianţă şi este o prietenie.
"Victoria noastră e victoria normalităţii, e victoria tuturor cetăţenilor României care îşi doresc o viaţă mai bună", a afirmat Geoană.
Mircea Geoană a mai declarat că în câteva zi va fi format Guvernul Iohannis, care se va baza pe o coaliţie puternică şi pe un program puternic anticriză.
"De azi sunt preşedintele tuturor românilor şi îi voi trata cu egal respect. Încheiem 20 de ani de perioadă post-comunistă. Încheiem perioada de tranziţie. De mâine, ne ducem spre Europa", a precizat Mircea Geoană.
Geoană şi-a proclamat victoria în alegerile prezidenţiale şi a afirmat că este o "victorie a normalităţii, a bunului simţ".
Mircea Geoană a spus că noaptea de ieri este una a veseliei, a bucuriei, dar de luni "începe munca cu adevărat".
"Am avut dreptate când, de luni de zile, am vorbit de unitate, am avut dreptate când, de luni de zile, am vorbit de nevoia luptei împotriva crizei", a afirmat preşedintele PSD.
Geoană a mai spus că, în limba greacă, Nicolae înseamă biruinţa poporului.
"Poporul român a biruit. Dumnezeu să ne ajute, să ajute România şi pe toţi românii!", a încheiat el.

 

Geoană: Am vorbit cu Iohannis, imediat ce avem rezultatele oficiale va veni la Bucureşti

Mircea Geoană, plasat de exit-poll-uri drept câştigător al alegerilor prezidenţiale, a declarat, ieri seară, la Realitatea TV, că a vorbit la telefon cu Klaus Iohannis şi că, imediat ce vor fi anunţate rezultatele oficiale ale scrutinului, acesta va veni la Bucureşti.
Geoană a precizat că Iohannis va veni la Bucureşti pentru a începe să lucreze la schiţa programului de guvernare.
Întrebat care va fi prima decizie pe care o va lua în calitate de preşedinte, Mircea Geoană a răspuns că "prima prioritate este instalarea lui Iohannis".

 

Iohannis: Luni voi avea o întâlnire cu Geoană şi Antonescu

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, ieri seară, că a convenit ca în cursul zilei de luni să aibă o întâlnire cu Mircea Geoană şi cu Crin Antonescu, pentru a stabili următorii "paşi" care trebuie urmaţi.
Iohannis a declarat, ieri seară, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, că rezultatul alegerilor prezidenţiale a fost unul "previzibil" şi că "alternanţa la putere a devenit o regulă", ceea ce "este bine pentru democraţie".
"A fost un rezultat previzibil, primele exit-poll-uri au arătat un avans al preşedintelui Geoană, care a fost păstrat pe tot parcursul zilei", a declarat Iohannis.
El a precizat că a vorbit cu Mircea Geoană "acum cinci minute" şi că în cursul zilei de luni se va întâlni atât cu acesta, cât şi cu liderul PNL, Crin Antonescu.
"Vom avea o întâlnire cu domnul Geoană şi cu domnul Antonescu şi vom stabili următorii paşi", a adăugat Iohannis.
Întrebat în legătură cu declaraţia lui Traian Băsescu, care a spus că el este învingătorul alegerilor, Iohannis a spus, iniţial, că nu comentează aceste afirmaţii. Ulterior, el a spus: "Poate că Băsescu are alte informaţii, dar să aşteptăm ziua de mâine, când lucurile vor fi mult mai clare, după ce se va face numărătoarea voturilor".
Imediat după închiderea urnelor, trei dintre cele patru institute de sondare care au prezentat date centralizate până la ora 19.00 îl indicau câştigător al alegerilor prezidenţiale pe candidatul PSD, Mircea Geoană, care l-a devansat pe contracandidatul său, actualul preşedinte Traian Băsescu, candidatul democrat-liberalilor, la o diferenţă de aproximativ trei procente. CSOP a prezentat egalitate între cei doi candidaţi.

 

Geoană: Sper ca Băsescu să depăşească momentul de amărăciune

Candidatul PSD la Preşedinţie Mircea Geoană i-a mulţumit, ieri seară, lui Traian Băsescu, "cel care a condus România în ultimii cinci ani", spunând că speră ca acesta să aibă puterea de a depăşi "acest moment de amărăciune personală", pentru un transfer democratic de putere.
"Vreau să mulţumesc celui care a condus România în ultimii cinci ani, Traian Băsescu. Sunt convins că va avea puterea de a depăşi acest moment de amărăciune personală pentru un transfer democratic de putere, decent, demn de o ţară democratică", a declarat Geoană.
El a dat asigurări că-l va trata cu respect pe Traian Băsescu.
La pronunţarea numelui lui Traian Băsescu oamenii adunaţi în curtea sediului central al PSD au început să huiduie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Împreună am învins, e şi victoria lui Crin, e o noapte frumoasă pentru democraţie.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Împreună am învins, e şi victoria lui Crin, e o noapte frumoasă pentru democraţie1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei