Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2009 - Anul XIV, nr. 279 (4265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protecţia Consumatorului a găsit nereguli în peste 90 la sută din cabinetele de înfrumuseţare controlate

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au găsit nereguli la peste 90 la sută din cabinetele de înfrumuseţare controlate şi au dat amenzi de aproape un milion de lei, 131 de cabinete fiind închise temporar.
ANPC a verificat, în perioada 3-6 noiembrie, serviciile de la 688 de cabinete de înfrumuseţare (frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, cosmetică, piercing, tatuaje, micropigmentare, epilare, tratament şi machiaj cosmetic), se arată într-un comunicat al Autorităţii.
Din cele 688 de cabinete de înfrumuseţare controlate, 645 nu respectau condiţiile de igienă. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au dispus închiderea temporară a 131 de cabinete de înfrumuseţare şi au dat 320 de amenzi în valoare totală de 981.900 de lei, precum şi 326 de avertismente.
Sancţiunile au fost date pentru nerespectarea condiţiilor de igienă, de sterilizare a echipamentelor şi instrumentelor folosite în cabinetele de tratament şi machiaj cosmetic, epilare, manichiură, pedichiură, coafură, frizerie şi bărbierit.
Amenzi şi avertismente au fost date şi la cabinetele de piercing şi tatuaj. Un operator economic din judeţul Constanţa a fost amendat cu 3.000 de lei pentru că nu a afişat, la vedere, situaţiile în care procedura de tatuare poate fi riscantă.
În urma verificării calităţii produselor utilizate, comisarii au descoperit că unele cabinete de înfrumuseţare foloseau vopsea, nuanţator, ceară şi spumă pentru păr, ceară modelatoare, cremă pentru mâini, mască exfoliantă, cremă pentru revigorarea părului expirate.
De asemenea, la unele produse lipseau elementele de identificare, caracterizare, data de fabricaţie şi valabilitatea, iar informaţiile de pe etichetă nu erau traduse în limba română.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protecţia Consumatorului a găsit nereguli în peste 90 la sută din cabinetele de înfrumuseţare controlate .
 Vizualizări articol: 341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protecţia Consumatorului a găsit nereguli în peste 90 la sută din cabinetele de înfrumuseţare controlate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei