Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2009 - Anul XIV, nr. 279 (4265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul obligat să restituie ministerelor sume retrase din salarii pentru zile de concediu neplătit

Bugetele unor instituţii, printre care ministerele Finanţelor, Agriculturii, Apărării, Justiţiei, Internelor şi Externelor, vor fi majorate în total cu 265 milioane lei, în contul sumelor retrase la rectificare pentru concediul neplătit din octombrie, dar care nu a mai fost efectuat în acea lună.
"La ultima rectificare bugetară, din luna august, fondul de salarii la mai multe ministere a fost redus cu suma estimată să fie economisită prin zilele de concediu neplătit în intervalul lunilor octombrie-decembrie. Legea care a introdus concediul neplătit nu a mai putut fi însă aplicată din octombrie, astfel că Guvernul este obligat acum să restituie diferenţa de sumă aferentă celor două zile de concediu neplătit care nu mai sunt efectuate", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
Bugetele vor fi suplimentate cu sume retrase din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului.
Executivul şi-a angajat, în 15 septembrie, răspunderea în faţa Parlamentului asupra unui pachet de legi printre care şi legea de reorganizare a unor autorităţi şi reducere a cheltuielilor bugetare, care introduce concediul neplătit în sectorul public pentru o perioadă de 10 zile, în intervalul octombrie-decembrie.
Proiectul de lege a fost însă contestat la Curtea Constituţională, iar instituţia s-a pronunţat asupra actului normativ la începutul lunii noiembrie.
În condiţiile în care legea nu poate fi aplicată retroactiv, zilele de concediu neplătit sunt introduse doar pentru lunile noiembrie şi decembrie, în limita a maximum 8 zile de concediu pentru întregul an.
Astfel, din economia estimată iniţial să fie obţinută din concediul neplătit, de 1,6 miliarde lei, statul ar mai putea economisi doar 1,28 miliarde lei, din care 640 milioane lei în 2009 şi încă 640 milioane lei în prima lună a anului următor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul obligat să restituie ministerelor sume retrase din salarii pentru zile de concediu neplătit.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul obligat să restituie ministerelor sume retrase din salarii pentru zile de concediu neplătit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei