Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 nov 2009 - Anul XIV, nr. 262 (4248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liviu Negoiţă, desemnat de Băsescu pentru funcţia de premier

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, ieri, că l-a desemnat pe primarul Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă (PDL), pentru formarea Guvernului.
Şeful statului a menţionat că, prin această desemnare, a dorit să facă o încercare de a răspunde exigenţelor majorităţii create ad-hoc. El a adăugat că, la precedenta desemnare, cea a lui Lucian Croitoru, a făcut concesia de a nominaliza un prim-ministru independent, însă s-a dovedit că jumătatea de drum pe care el a parcurs-o prin acest gest nu a fost suficientă pentru această majoritate.
Traian Băsescu a declarat că, prin noua desemnare, răspunde exigenţelor majorităţii care îl susţine pe Klaus Iohannis, respectiv de a fi un om ales cu 80% şi care să fie bun gospodar.
Preşedintele a spus, însă, că este necesar un premier cu răspundere politică, şi nu un Cabinet de tehnocraţi, aşa cum propuneau cei care îl susţineau pe Klaus Iohannis pentru postul de premier.
"Partidele au expus următoarele puncte de vedere: PNL doreşte un Guvern condus de domnul Iohannis, dar un Guvern de tehnicieni, nu un Guvern cu politicieni. PSD doreşte un Guvern condus de domnul Iohannis, dar un Guvern de tehnicieni, nu de politicieni. Ambele partide, în discuţiile de ieri, au pus problema evaluării activităţii Guvernului în luna decembrie, deci după terminarea alegerilor prezidenţiale. Sigur, eu am interpretat, cred eu, corect, nevoia evaluării după o lună şi jumătate a activităţii unui guvern exact de cei îl propun. De asemeni, UDMR susţine un Guvern Iohannis, care poate fi ori de tehnicieni ori de politicieni. Şi minorităţile susţin ferm un guvern Iohannis având în componenţă politicieni", a spus Băsescu.
El a menţionat că unele partide au declarat, la Cotroceni, că vor ca actualul Guvern să rămână în funcţie până după alegerile prezidenţiale.
"În discuţii, unele din partide, nu voi nominaliza, pentru că nu au fost toate, au prezentat ca variantă şi soluţia ca actualul guvern să rămână să gestioneze treburile Executivului până după alegerile prezidenţiale. Această soluţie a fost prezentată ca fiind echidistantă. Pentru că ştiu că partidele nu doresc să se afle aceste detalii, nu voi nominaliza partidele care au avut această opţiune.
PDL susţine varianta unui guvern politic, care să asigure stabilitatea şi politică, nu numai executivă, pentru trecerea momentului dificil de la sfârşitul acestui an", a spus preşedintele.
"Faţă de aceste propuneri, o poziţie aparte faţă de partide şi chiar faţă de grupul minorităţilor a avut-o grupul independenţilor, care şi-a menţinut opţiunea de a susţine orice Guvern care are oameni care să garanteze gestionarea eficientă a treburilor ţării. Îngrijorător este, din punctul meu de vedere, faptul că majoritatea optează pentru un Guvern de tehnicieni, ceea ce generează riscul ca Guvernul să fie unul strict pentru perioada campaniei electorale şi care să aibe o susţinere limitată până la desemnarea preşedintelui, în urma alegerilor. Cred că nu putem avea o astfel de abordare cu guverne de serviciu, până ne rezolvăm problemele de alegeri", a mai spus preşedintele.

 

Isărescu: "Negoiţă este o alegere bună, pentru că este o persoană tânără"

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, reprezintă o alegere bună, pentru că era nevoie de o persoană tânără, această funcţie fiind una dintre cele mai grele din România, a declarat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
"Job-ul acesta este foarte greu în România. Cel mai greu. Luaţi-ne fotografiile tuturor premierilor înainte de a veni şi la plecare din Guvern şi să vedeţi cât am îmbătrânit (în această perioadă, n.r.). Negoiţă este o alegere bună, pentru că este o persoană tânără", a spus Isărescu.
El a arătat că pe perioada de mandat ca primar la sectorul 3 din Bucureşti, Negoiţă a refăcut străzile din jurul Băncii Naţionale.
"Uitaţi-vă ce frumos arată acum", a mai spus guvernatorul BNR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Negoiţă, desemnat de Băsescu pentru funcţia de premier.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Liviu Negoiţă, desemnat de Băsescu pentru funcţia de premier3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei