Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 nov 2009 - Anul XIV, nr. 262 (4248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Negoiţă a invitat partidele duminică, la ora 16.00, pentru a prezenta Guvernul

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a invitat partidele parlamentare pentru duminică, la ora 16.00, pentru a prezenta echipa guvernamentală care va fi propusă Parlamentului pentru votul de învestitură, a anunţat liderul grupului parlamentarilor independenţi, Gabriel Oprea.
"Am cerut să vedem echipa guvernamentală propusă şi am fost din nou chemaţi duminică, la ora 16.00, pentru prezentarea acesteia", a spus Oprea, la finalul discuţiei cu Negoiţă.
Întrebat ulterior de presă dacă invitaţia pentru duminică a fost adresată doar partidelor prezente la negocierile de vineri sau tuturor formaţiunilor parlamentare, premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a explicat că invitaţia a fost formulată la întâlnirea la care au participat doar liderii PDL, cei ai minorităţilor şi cei ai parlamentarilor independenţi.
El a arătat însă că speră ca şi liderii PSD şi PNL să accepte să negocieze în acest sfârşit de săptămână şi, implicit, să participe la întâlnirea de duminică la care va prezenta formula guvernamentală.
La negocierile convocate, vineri, de către premierul desemnat, Liviu Negoiţă, pentru formarea unui guvern de uniune naţională s-au prezentat doar diderii PDL, precum şi reprezentanţi ai grupului minorităţilor şi ai parlamentarilor independenţi.
La discuţiile de la Guvern au participat Emil Boc, Adriean Videanu şi Vasile Blaga (PDL), Varujan Pambuccian şi Aurel Vainer (minorităţi), Gabriel Oprea şi Eugen Nicolicea (independenţi).
Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a anunţat că a invitat toate partidele pentru vineri, la ora 17.00, pentru negocieri privind formarea unui guvern de uniune naţională. El a precizat că negocierile vor fi organizate la Palatul Victoria, simultan cu toate partidele.
Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta, a declarat însă, pentru MEDIAFAX, că social-democraţii acceptă să discute cu premierul-desemnat, Liviu Negoiţă, luni, la Parlament, alături de reprezentanţii grupurilor din majoritatea parlamentară.
Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la rândul său că formaţiunea nu va participa, vineri, la întâlnirea cu premierul desemnat, Liviu Negoiţă, dar aşteaptă o propunere pentru o întâlnire care ar putea avea loc sâmbătă după-amiază, în condiţiile în care niciun lider al UDMR nu se află la Bucureşti.
La rândul său, liderul liberal Ludovic Orban, întrebat dacă PNL se va prezenta la negoicierile pentru formarea unui nou Guvern, condus de Liviu Negoiţă, a răspuns: "Din acest moment, nu mai avem cu cine să discutăm".
Liderul grupului minorităţilor din Parlament, Varujan Pambuccian, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, referindu-se la nominalizarea lui Liviu Negoiţă ca premier desemnat, că minorităţile îl vor susţine în continuare pe Klaus Iohannis, chiar atunci când acesta va fi părăsit de toţi.
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că l-a desemnat pe primarul Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă (PDL), pentru formarea Guvernului.
Liviu Negoiţă a declarat, la Cotroceni, că doreşte formarea unui guvern de coaliţie, iar negocierile vor începe vineri şi vor dura trei zile, astfel că lista noului cabinet va fi depusă luni la Parlament.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Negoiţă a invitat partidele duminică, la ora 16.00, pentru a prezenta Guvernul.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Negoiţă a invitat partidele duminică, la ora 16.00, pentru a prezenta Guvernul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei