Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2009 - Anul XIV, nr. 139 (4125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lansarea e-România va reduce birocraţia şi costurile administraţiei publice

Simplificarea procedurilor administrative şi scăderea birocraţiei, reducerea costurilor administraţiei publice şi eficientizarea actului de guvernare sunt principalele obiective urmărite prin lansarea portalului e-România, a declarat, ieri, ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu.
"Aşa cum am spus şi cu alte ocazii, obiectivul mandatului meu este timpul cetăţeanului. Am convingerea că portalul e-România va fi una din modalităţile prin care îmi voi îndeplini acest obiectiv", a spus Sandu.
El a adăugat că, pentru persoanele fizice, vor fi disponibile 20 de servicii online în cadrul domeniilor portalului e-România, adică e-Sănătate, e-Mediu, e-Transport, e-Agricultură, e-Justiţie, e-Educaţie, e-Cultură, e-Biserică, e-Turism, e-Asociativ, e-Sport şi e-Participare.
Ministrul Comunicaţiilor a mai spus că va fi creat un portal, coordonat de Secretariatul General al Guvernului, prin intermediul căruia "absolut" toate documentele administrative care circulă, la ora actuală, pe hârtie să fie disponibile în format electronic şi online.
Prezent la eveniment, premierul Emil Boc, în momentul în care a apăsat pe buton şi a lansat portalul e-România, a spus că "se scrie istorie".
"Prin ceea ce a făcut astăzi, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale va aduce o economie de timp şi de bani în buzunarul cetăţeanului şi, nu în ultimul rând, va lansa România pe orbita modernizării. La nivel naţional, sunt peste 12 milioane de utilizatori de Internet, adică sunt peste 12 milioane de români care aşteaptă aceste servicii electronice pentru a evita cozile, pentru a nu mai consuma resurse şi nervi la cozile diferitelor instituţii ale statului", a spus Boc.
Ministrul Comunicaţiilor a adăugat că portalul e-România va ajuta la creşterea încrederii cetăţeanului faţă de statul român şi serviciile de e-guvernare, stabilirea unei imagini corecte a României pe plan internaţional şi creşterea încrederii partenerilor interni şi internaţionali, în paralel cu sporirea atractivităţii şi competitivităţii companiilor româneşti.
"De asemenea, crearea unui sistem unitar şi interoperabil, în paralel cu descentralizarea serviciilor, reprezintă un obiectiv la fel de important", a afirmat Sandu.
Întrebat care sunt costurile portalului e-România, Sandu a spus că proiectul face parte din Strategia Naţională România Digitală - e-Strategie pentru o Societate Informaţională, care cuprinde 14 secţiuni, printre care Strategia Naţională pentru Broadband, Strategia Naţională de trecere Televiziunea Digitală, Administraţia Publică Minimală sau Strategia Naţională pentru Serviciul Universal.
"Punerea în practică a Strategiei Naţionale România Digitală, cu toate cele 14 secţiuni, necesită fonduri de 1,2 miliarde de euro până la finele anului 2010", a spus ministrul Comunicaţiilor.
El a adăugat că, prin promovarea Strategiei Naţionale de Broadband în Guvern, s-au deblocat fonduri structurale în valoare 84 milioane de euro, bani care vor fi cheltuiţi pentru creşterea penetrării Internetului de mare viteză la nivel naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansarea e-România va reduce birocraţia şi costurile administraţiei publice.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lansarea e-România va reduce birocraţia şi costurile administraţiei publice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei