Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2009 - Anul XIV, nr. 128 (4114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mass-media a ajuns pentru prima dată în topul celor mai corupte instituţii

Mass-media a ajuns pentru prima dată în topul celor mai corupte instituţii, potrivit Barometrului Global al Corupţiei 2009, lansat, ieri, de Transparency International, din cauza politicilor editoriale partizane.
Mass-media se situează pe locul cinci, cu o notă de 3,4, în topul instituţiilor cele mai afectate de corupţie în 2008, alături de partidele politice, sistemul legislativ, Parlamentul, justiţia şi mediul de afaceri.
Victor Alistar, directorul Transparency International, a explicat că această creştere a percepţiei negative a populaţiei în mass-media este cauzată de "politicile editoriale vizibil partizane, care afectează încrederea".
De asemenea, el a subliniat că perioada în care a fost elaborat studiul, în noiembrie 2008, era una electorală. Alistar a mai explicat că şi discursurile publice ar fi putut influenţa opinia populaţiei, de exemplu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la moguli de presă.
Barometrul Global al Corupţiei a fost realizat pe un eşantion de 18.000 de repondenţi.
Barometrul Global al Corupţiei 2009, lansat, ieri, de Transparency Internaţional, relevă că românii percep măsurile anticorupţie ca ineficiente, procentul care consideră că eforturile guvernaţilor sunt ineficiente crescând la 59 la sută, cu opt procente mai mult decât anul trecut.
Potrivit barometrului realizat în noiembrie 2008, situaţia se înscrie în trendul crescător pe care România l-a înregistrat şi în anii anteriori, 59 % din populaţie, cu 8 procente mai mult decât în anul precedent apreciind că eforturile anticorupţie ale guvernanţilor sunt ineficiente.
Convingerea tot mai acută cu privire la lipsa de eficienţă a măsurilor anticorupţie, aşa cum sunt percepute de opinia publică românească, este consecinţa firească a unei vădite lipse de rezultate în ceea ce priveşte reformele anticorupţie, potrivit Barometrului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mass-media a ajuns pentru prima dată în topul celor mai corupte instituţii.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mass-media a ajuns pentru prima dată în topul celor mai corupte instituţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei